Avtor: svdezela Datum: 4. 09. 2023

Boromejski otoki in Padova - 4. september 2023

ROMANJE na BOROMEJSKE OTOKE
k ŽALOSTNI MATERI BOŽJI

(Madonna della Corona)

in v PADOVO
k p. LEOPOLDU MANDIĆU

od 4. do 6. septembra 2023

avtobus, 3 dni / 2 nočitvi

SKUPAJ Z ŽUPNIJO ŠENČUR

Program:

  1. dan, ponedeljek, 4. 9.: odhod avtobusa ob 5.30 izpred župnijske cerkve v Šenčurju; ob 6.15 postanek pred cerkvijo na Viču (Tržaška 85, Ljubljana). Nadaljevanje vožnje proti Italiji po Vipavski dolini (Vrtojba), do svetišča v skali – Madonna della Corona (prevod Žalostna Mati božja ali s trnjem kronana Marija). Romarski obisk, sveta maša, okrepčilo iz lastnih rezerv. Popoldne nadaljevanje do namestitve (2 noči) v bližini Lago Maggiore (Ispra), večerja in nočitev.
  2. dan, torek, 5. 9.: ogled spomenika Karla Boromejskega, ki se dviga nad jezerom Maggiore. Svetnik je  bil član družine Boromejskih in ključna osebnost družbe in katoliške Cerkve 16. stoletja. Sveta maša v cerkvi ob jezeru, nekdanjem eremitorijem. V Stresi se vkrcamo na ladjico za Isola Bella ali Isola Pescatori, ogled palače in vrtov. Povratek v hotel, večerja in nočitev.
  3. dan, sreda, 6. 9.: po zajtrku vzpon v notranjost mogočnega kipa Karla Boromejskega,  ki nam bo omogočil veličasten pogled na Lago Maggiore.  Nadaljevanje romanja  proti  Padovi in p. Leopoldu Mandiću, ki je priprošnjik za bolnike z rakom. V svetišču sveta maša in čas za osebno molitev. Prihod v Šenčur in Ljubljano v večernih urah (do 22.00).

PRISPEVEK ZA ROMANJE: 290 EUR za člane Društva, nečlani 30 EUR več.

Doplačilo za enoposteljno sobo 40 EUR.

V prispevek je vključeno:

  • avtobusna vožnja s cestninami in taksami na celotni poti,
  • namestitev v dvo/troposteljnih sobah, dvakrat polpenzion (Hotel Europa, Ispra),
  • vožnja z ladja po jezeru,
  • zdravstveno in nezgodno zavarovanje  za tujino.

V prispevek ni vključeno: vstopnina  v kip Karla Boromejskega (pribl. 5 EUR), prevoz z ladjico in vstopnina na otok Bella (palača in vrtovi, okrog 17 EUR).

Prijava: po e-pošti ali s spletno prijavnico.

Po prejemu prijave pošljemo podatke za plačilo prvega dela romanja – 150 EUR.

Program pripravil: p. Peter Lavrih, ofm, CTS