Avtor: svdezela Datum: 10. 08. 2022

Romanje v Avstrijo in Švico z vlakom - 10. avgust 2022

ROMANJE

AVSTRIJA IN ŠVICA

Z VLAKOM

od 10. do 13. avgusta 2022

Program:

  1. dan: Prava nostalgija je, ko skozi okno vlaka opazuješ tirolske gore in ozke doline. To se nam bo dogajalo, ko bomo ob 7.26 odpotovali proti Avstriji, nekoliko menjali vlake in do večera bomo prispeli v Feldkirch, ki je na Predarlskem (Vorarlberg) na zahodu Avstrije; tam se naselimo v hotelu in se okrepčamo iz lastne popotne torbe, ki bo že med vožnjo služila svojemu namenu. Lahko si bomo pa izbrali tudi kaj drugega.
  2. dan: po zajtrku se odpravimo z vlakom v Švico in preko Buchsa in Sargansa prispemo v EINSIEDELN, ki je osrednja Marijina božja pot s čudovitim baročnim svetiščem in Marijinim milostnim oltarjem. Tam bomo imeli sv. mašo in dovolj časa za odkrivanje lepot te božje poti. Popoldne se vrnemo nazaj v Avstrijo, v Feldkirch v našo prvotno nastanitev.
  3. dan: po zajtrku se odpravimo do bazilike Rankweil (kratka pešpot od postaje do svetišča na skali). Tam romarska sv. maša in obisk romarske votline sv. Fridolina, ki je zanesljiv priprošnjik za popotnike, zlasti za utrjevanje kolen. Popoldne se bomo odpravili do Bodenskega jezera, kjer bomo občudovali lepoto stvarstva. Avstrija, Švica in Nemčija si to jezero složno delijo. Proti večeru se znova vrnemo v hotel, kjer bomo prenočevali.
  4. dan: po zajtrku in sv. maši se bomo odpravili na postajo in znova prevozili Tirolsko in s prestopom zvečer prispeli v Ljubljano.

Če bo udeležba nad 25 oseb, bo vožnja z avtobusom, sicer pa po celotni poti potujemo z vlakom.

Prispevek za program: 480 €; ob prijavi 200 €. V program je vključena vožnja z vlakom (ali avtobusom) na celotni potovalni poti, prenočevanje v hotelu (dvoposteljne sobe) z zajtrkom, nezgodno zavarovanje v tujini.

Prijave sprejemamo takoj, oz. najpozneje do 10. julija 2022.

Duhovno spremstvo

p. Peter