Avtor: svdezela Datum: 27. 11. 2015

Adventni Salzburg - 27. november 2015

Adventni Salzburg

s pevskim koncertom »Sneg v Betlehemu«

27. in 28. november 2015
petek in sobota pred prvo adventno nedeljo

Z VLAKOM

Na severni strani Alp poznajo zelo pestro paleto adventnih pesmi in glasbenih prizorov adventnega pričakovanja v globoki zimi. Blizu Salzburga je nastala tudi pesem Sveta noč.

Letos želimo okusiti nekaj tega bogastva v petek pred prvo adventno nedeljo.

Program:

Petek, 27. november: ob 9.00 zbiranje na ljubljanski železniški (peron smer Villach – Munchen). Odhod vlaka ob 9.22 in prihod v Salzburg ob 13.48. V primeru udeležbe nad 40 oseb, bo namesto vlaka avtobusni prevoz pod enakimi pogoji. Namestitev v hotelu in priprava na adventni koncert »Sneg v Betlehemu« v Veliki dvorani. Večerja v lastni režiji ali iz popotne torbe.

Sobota, 28. november: po zajtrku sveta maša pri frančiškanih in nato ogledovanje lepot adventnega mesta, posamično ali v skupini - stolnica sv. Ruperta, grad, cerkev sv. Petra, Mozartova hiša… Možnost tudi adventnih nakupov.

Ob 14. 12. odhod vlaka z glavne postaje v Salzburgu in vožnja domov. Prihod v Ljubljano ob 18.31.

Cena romanja: 170 € (članska).

Cena vsebuje: vožnja z vlakom v obe smeri, hotelska namestitev z zajtrkom, vstopnica za koncert. PLAČILO OB PRIJAVI. Premikanje po Salzburgu od železniške postaje do hotela in koncertne dvorane bo mogoče peš (razdalje niso velike), lahko tudi z mestnim prometom.

PISNE PRIJAVE (po e-pošti ali preko spletne strani Komisariata) so potrebne čim prej, najpozneje do 15. oktobra zaradi omejene rezervacije vstopnic za koncert (lahko pa vstopnic zmanjka že prej).

Pripravil: p. Peter Lavrih, OFM, CTS