Avtor: svdezela Datum: 30. 09. 2015

Švica skozi Tirolsko, 30. september 2015

ŠVICA SKOZI TIROLSKO  

jesenska idila skozi okna švicarskih vlakov

od 30. 09. do 4.10. 2015

5 dni: 2 noči v mladinskih domovih z več ležišči, 2 noči vlak z ležalniki

Švica je bila vedno lepa in draga dežela. Od letošnjega januarja se je podražila še za 20% zaradi menjalnega razmerja € - CHF. Mnogi se ji zaradi tega izogibajo. So pa še vedno možnosti, da si deželo ogledaš, jo občuduješ med potovanjem z vlakom in nekoliko peš. Zato imate pred seboj program, ki bo v lepoti jesenskih barv pokazal Švico v popolnoma novi podobi.  Izbran program vas popelje od vzhoda do zahoda, skozi Valis v Engadin, vedno po izbranih progah, ki razkrivajo čudovite podobe jesenske Švice. Bivanje je preprosto, v mladinskih domovih in na vlaku.

PROGRAM:

 1. dan, 30. september (sreda): ob 21.10 odhod vlaka iz Ljubljane. Vožnja s prestopi v Švico.
 2. dan, 1. oktober (četrtek): dan za visokogorski svet. V Sargansu prestop na švicarski vlak, Chur, Rhetijska železnica, ki je na seznamu svetovne tehnične dediščine. Nadaljevanje po slikoviti gorski pokrajini do St. Moritza in naprej do prelaza na Berninski progi  (2.328 m ). Tu je točka razvodja med Črnomorskimi in Jadranskimi vodami. Razgled, okrepčilo in vožnja do St. Moritza. Sledi ogled in nadaljevanje do najstarejše benediktinske opatije v Disentis, v retoromanski Švici. Sveta maša, večerja, prenočevanje.
 3. dan, 2. oktober (petek): po sveti maši in zajtrku vožnja do glavnega mesta kantona Luzern. Peš sprehod po starem delu mesta, možen tudi obisk največjega tehničnega muzeja v Švici. Nadaljevanje vožnje preko prelaza Bruneck do Interlakna, kjer bomo prenočili v mladinskem domu, večerja.

(obstaja možnost obiska JUNGFRAUJOCH, na 3.600 m, kamor pripelje železnica, vendar je načrtovanje v toliko tvegano, ker je vse odvisno od vremena. Povratna vožnja na to višino stane 200€. Če bo vaša volja in vremenski pogoji, je izvedljivo)

 1.  dan, 3.oktober (sobota): po zajtrku (v kolikor bi bilo ugodnejše vreme za Jungfraujoch, lahko še en poizkus), sicer pa nadaljevanje vožnje do Ženevskega jezera, (Montreux), z ozkotirnim vlakom GOLDENPASS. Postanek ob Ženevskem jezeru, ogledi, sprehod ob jezeru. Vlak do Zuricha, še nekaj časa za ogled mestnih znamenitosti. Nočni vlak v Ljubljano v ležalniku.
 2. dan, 4. oktober (nedelja): ob 8.12 prihod vlaka v Ljubljano.

 

CENA ROMANJA: 395€ za člane, ostali 10% več.

CENA VKLJUČUJE:

 • železniško vozovnico za vse navedene proge,
 • 2x spanje v mladinskem domu s polpenzionom,
 • 2x spanje na vlaku v ležalnikih.

CENA NE VKLJUČUJE: izbirni podvig z vlakom na Jungfraujoch, hranitev prtljage v garderobah na postajah, vstopnine,ostali obroki, ki niso na programu.

PRIJAVE:

 • preko  spletne strani Komisariata,
 • v pisarni Komisariata, Tržaška 85, Ljubljana,
 • po e-pošti  komisariat@rkc.si (ime in priimek, datum rojstva, točen naslov, e-naslov, številka mobilnega telefona, številka potnega lista in datum veljavnosti),
 • po prijavi boste prejeli položnico za plačilo prvega dela romanja - 200 €. Prijava je potrjena po prejemu prvega dela plačila. Drugi del plačila do 20.9. 2015.

Prijave sprejemamo takoj, najpozneje do 10. septembra 2015.

Vodstvo in priprava programa:

 p. Peter Lavrih