Avtor: arhiv Datum: 12. 05. 2011

Romanje v Einsiedeln, ŠVICA- POLETNA IDILA Z VLAKOM IN Z LADJO PO RHENU

Datum: 3. €“ 7. julija 2011 (5 dni, 4 noči, od tega 2 noči na vlaku, 1 v hotelu, 1 v mladinskem domu z več posteljami)

PROGRAM:

dan: 3.jul.(nedelja) ZVEČER ob 20.48 odhod vlaka iz Ljubljane (Lesce - Bled 21.37; Jesenice 21.56). Vožnja v ležalnikih €“ 6 ležišč (ali doplačilo v spalniku z 2 ali 3 ležišči) skozi Avstrijo v Švico in na postaji

dan: 4.jul. (07.53 ponedeljek) Buchs SG prestop na švicarski vlak. IDILA NA Rhenu. Z vlakom do Kreuzlingen, prestop na rečno ladjo (Untersee und Rhein) in skoraj 4 ure rečne plovbe po Rhenu do Schaffhausna, peš hoja z ogledom znamenitih Renskih slapov, ko je vodostaj reke zelo visok in bobnenje vode nepopisno. Nadaljevanje z vlakom do Einsiedelna, ki je osrednja Marijina božja pot v Švici, sv. maša, prenočevanje v hotelu.

dan: 5.jul.(torek)- Zjutraj z vlakom v Chur, sedež škofije. Če poznate izraz GLASIER EXPRESS, potem veste, da je to najpočasnejši ekspresni vlak. To je pa tudi najdaljša ozkotirna povezava med dvemi turističnimi središči Švice: St. Moritz €“ Zermatt. Naša vožnja bo med Churom in Zermattom. Vožnja z vlakom bo trajala skoraj 5 ur (prestopi in postanki), sanjska gorska panorama se bo razkazovala z ozkotirnega vlakca, ki bo dosegel višino celo 2044 m/ndm. Zvečer bomo prispeli v Zermat in tam bo namestitev za 1 dan v mladinskem domu: večerja, prenočevanje.

dan: 6. jul.(sreda) - Sv. maša in nato dopoldne za prosto izbiro ciljev, ki se odpirajo v Zermattu: pogled na Matterhorn, visokogorska železnica na Gornergrat (ni vračunano v ceni, posebna vozovnica), ali žičnica na Klein Materhorn, pohodništvo v idilo Zermatta. Ob 16. 39 odhod vlaka proti domu, skozi Zurich in nočni vlak v Ljubljano.

Jutranji prihod vlaka v Ljubljano (7.7. četrtek zjutraj) ob 8.10.(Jesenice 07.13; Lesce Bled 07.27).

CENA ROMANJA je sestavljena iz več elementov: vlak in spalnik v odhodu in povratku Ljubljana-Zurich, prevoz s švicarsko ozkotirno, zobato in normalno železnico, 2 x polpenzioni (zajtrk-večerja). 430‚Ź po osebi (za člane). Doplačilo za spalnik v (tourist3): je 64 ‚Ź v obe smeri. V ceno ni vračunana hramba prtljage na postajah, če bo to potrebno ali lokalni taksi na lastno željo. ** PRIJAVE TAKOJ!

vsaj do 18.06.2011), skupina do 20 oseb,OB PRIJAVI se plača 300‚Ź, ostalo do 20.06.2011. Ker bo vsak sam premikal svojo prtljago, naj bo prtljage čim manj.

Rizik odpovedi si sami uredite na našem spletu: MOUNTVACATION vsaj 1 mesec pred odhodom. Pripravil p. Peter