Avtor: arhiv Datum: 6. 02. 2011

S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO - ROMANJE K PRAVOSLAVNIM BRATOM

Poleg čudovite Sibirije z vlakom še obisk katoliških misijonov v Sibiriji

(PREDVIDEN ODHOD 19. JUNIJA 2011)

1.- DAN: letalski prevoz do Jekaterinburga

2.- DAN: (čas + 2 uri) ogled mesta Jekaterinburga, ki je bilo ustanovljeno elta 1723, ogled kipa ustanoviteljev mesta, Univerza na Uralu, baletna in operna hiša, trga, posvečenega ruskemu predseniku Borisu Jelcinu, hiša KGB, spomenik Črni tulipan, spomin na paddle vojake v Afganistanu, katedrala Na krvi, kraj smrti carjeve družine Romanovih, meja med Azijo in Evropo. Večerja, nočitev v hotelu.

3.- DAN: Prevoz na železnico in vožnja z vlakom.

4.€“ DAN: NOVOSIBIRSK (+4 URE)

Ogled mesta Novosibirsk, zgodovinsko in kulturno središče, Leninova aleja, akademsko mesto, operna in baletna hiša, Katedrala Alexandra Nevskega, kapela sv. Nikolaja, znamenita zgradba železniške postaje, katoliška cerkev v Sibiriji.

5.- DAN: Na vlaku do Irkutska.

6.- DAN: IRKUTSK (+ 5 UR) Vožnja do hotela, ogled mesta in muzeja Dekabristov. Dvakrat nočitev v hotelu.

7.- DAN: IRKUTSK BAJKAL Izlet na Bajkalsko jezero, Listvijanka, ogled muzeja lesarska, obisk kamna Šamanov, piknik kosilo ob jezeru Bajkal, bajkalski muzej, peš do vasice Krestovka (Sv. Nikolaj), povratek v hotel v Irkutsk.

8.€“ DAN: Po zajtrku in sv. maši odhod na postajo in vožnja z vlakom transsibirske železnice.

9.- .DAN: na vlaku.

10.€“ DAN: na vlaku.

11.€“ DAN: PRIHOD V VLADIVOSTOK

Ogled mesta, središče, cerkev sv. Nikolaja, vojaški spomenik in muzej, podmornica S-56, kosilo, muzej Arsenjev in Trdnjava, katoliška in pravoslavna cerkev, kosilo.

12.- DAN: po zajtrku vožnja na letališče in letalski prevoz: Ekaterinburg, Moskva, Ljubljana.

LETALSKI PREVOZ v Rusijo in nazaj je predviden preko Moskve oz. Jekaterinburga. Odhod iz Ljubljane ali iz Munchna. V kolikor bi bil iz Munchna, je vključen avtobusni (ali vlak) do letališča.

CENA ROMANJA: 2.190‚Ź (za člane društva).

Vklučuje: letalski prevoz v Rusijo in nazaj, železniške vozovnice v spalnikih po 4 v kabini, vsi navedeni ogledi in lokalni prevozi, namestitev v hotelih na bazi polpenziona, zavarovanje €œElvia€, vodenje v rusiji z lokalnimi vodniki. NE VKLJUČUJE: vstopnin in ogledov, ki niso na program, hrane na vlaku, STROŠKOV RUSKE VIZE (ki si jo lahko pridobite sami €“ na konzulatu v Ljubljani, ali pa za to poskrbi Društvo).Potrebni podatki ob prijavi: Ime in priimek kot je v potnem listu, naslov, štev. potnega lista in do kdaj velja, telefon, e-pošta)

NAČIN PLAČILA. Ob prijavi 500‚Ź; do 15. maja še 1.000‚Ź; ostalo teden dni pred odhodom. Izračun velja za skupino nad 20 oseb, če bo manj, se cena zviša za 150‚Ź. Prijave sprejemamo takoj ali najkasneje do 1. aprila 2011.

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI SI SAMI UREDITE NA NAŠEM PORTALU MOUNT VACATION najmanj 1 mesec dni pred načrtovanim odhodom