Avtor: arhiv Datum: 3. 01. 2011

CVETNA NEDELJA - ROMARSKI PROGRAM ZA SVETO DEŽELO

od 13. do 20. aprila 2011 "Cvetna nedelja v Jeruzalemu " HOTELSKA NAMESTITEV - 8 DNI

V postnem času je romanje v Sveto deželo posebno doživetje! Udeležba pri procesiji cvetne nedelje iz Betfage čez Oljsko goro v Jeruzalem je neponovljivo srečanje s kristjani v Sveti deželi! Pridite v Jeruzalem!

BIVANJE: v hotelih CASA NOVA v Nazaretu in v Betlehemu, dvo/tro posteljne sobe - TWC, polpenzioni . CENA: 980‚Ź (pri udeležbi nad 40), če je udeležba manj kot 40 romarjev, je cena 80‚Ź več.

V ceno je vključeno: polpenzioni v Sveti deželi, avtobusni prevozi na celotni poti, vstopnine kot je navedeno v programu, zavarovanje "Elvia", letalski prevoz.

V ceno niso vračunane napitnine €“ 3‚Ź na koledarski dan. Potrebujete veljaven potni list (do izteka veljavnosti vsaj še 6 mesecev); viza za Izrael ni potrebna.

Način plačila: Ob prijavi se plača 470‚Ź, ostalo 10 dni pred odhodom. Napitnine se plačajo v Izraelu, prijava je sprejeta, ko je poravnan prvi del plačila.

Romajte v Sveto deželo s frančiškani, ki so varuhi božjega groba v Jeruzalemu in varuhi svetih krajev!

ODHOD: z letališča na Dunaju (na Dunaj in nazaj z avtobusom iz Ljubljane), 13. aprila. 2011. POVRATEK: na Dunaj, 20. Aprila 2011.

VODSTVO ROMANJA: P. Peter Lavrih, ofm, CTS

Ob prijavi že lahko nabavite KNJIGO SVETA DEŽELA,VODNIK, kar vam bo služilo za dobro pripravo na romanje. Cena 15 ‚Ź. Prav tako vam je na voljo DVD Sveta dežela, cena 15‚Ź. Vse dobite na Komisariatu.

PRIJAVE SPREJEMAMO takoj ali najpozneje 10. marca 2011. PRIJAVE SPREJEMA:

KOMISARIAT ZA SVETO DEŽELO, Tržaška 85, Ljubljana-Vič. Tel. 01.24.44.250 Fax. 01.24.44.251 Gsm 041.669.134 Mail: komisariat@rkc.si ali pater.peter@rkc.si

PROGRAM ROMANJA:

1.DAN €“ Avtobusni prevoz na Dunaj in polet v Tel Aviv, namestitev v hotelu v Nazaretu za 3 dni.

2.DAN: - Dan za Nazaret, Karmel. Sv. maša in romarski ogled Nazareta in bazilike, sv. maša.

3.DAN: - GALILEJA - Galilejsko jezero, obisk krajev ob jezeru, kjer je Jezus učil in delal čudeže: gora Blagrov, Kafarnaum, Tabga, Kana Galilejska€Ś.sv. maša, večerja.

4.DAN: - POT V JERUZALEM po Jordanski dolini. Obisk gore Jezusove spremenitve, Tabor. Pot proti Jeruzalemu, Jeriha, Qumran, možnost kopanja v Jeruzalemu in navzgor proti Jeruzalemu, namestitev v htl Casa Nova v Betlehemu,večerja.

5.DAN: - OLJSKA GORA in dogodki, ki so vezani na Jezusovo trpljenje: Getsemani, Votlina izdajstva, Dominus flevit, Očenaš, Vnebohod, Betfage€Ś.sv. maša, POPOLDNE UDELEŽBA PRI PROCESIJI CVETNE NEDELJE, večerja.

6.DAN: - JERUZALEM. Dvorana zadnje večerje na sv. Sionu, Božji grob, Kalvarija, zid žalovanja. Sv. maša v božjem grobu €“ praznovanje velike noči.

7.DAN: - BETLEHEM, Jezusov rojstni kraj, bazilika Jezusovega rojstva, cerkev sv. Katarine, votlina mleka€Ś pastirske poljane. Obisk Ein Karema, rojstnega kraja Janeza Krstnika in kraja Marijinega obiskanja pri Elizabeti

8.DAN: - POT DOMOV: Dopoldne sklep romanja in odhod na letališče v Tel Aviv. Polet na Dunaj in avtobusni prevoz v Ljubljano do 23.30.

OB PRIJAVI POTREBUJEMO:

Priimek in ime Naslov, pošta Rojstni datum ŠTEVILKA POTNEGA LISTA in do kdaj velja Telefon; e-naslov. PLAČILO 470‚Ź IN PRIJAVA JE VELJAVNA.

NAKAZILO ABANKA VIPA D.D. TRR:05100-8010637691 Komisariat za Sv. deželo, Tržaška 85, 1000 Ljubljana. (cvetna nedelja)