Avtor: arhiv Datum: 4. 06. 2011

ROMANJE V ZAHODNO UKRAJINO SKOZI MADŽARSKO IN SLOVAŠKO

(znotraj meja nekdanje Avstro-Ogrske monarhije)

7-dni avtobus

PROGRAM ROMANJA ima prvi namen, odkriti lepoto naših katoliških kristjanov vzhodnega obreda, kakor tudi kulturo in naravo slovanskega sveta.

Sobota: 4. junij

Zgodnji odhod iz Ljubljane (Vič, Tržaška 85 in Brezovica) ob 5.00 uri zjutraj. Vožnja do Maribora in v Baziliki (frančiškani) sv. maša ob 7h. Nadaljevanje poti proti Madžarski in naprej do Košic na Slovaškem s potrebnimi postanki na poti. Namestitev v hotelu, večerja.

Nedelja: 5. junij

Nedeljska sv. maša pri sv. Elizabeti v Košicah in nadaljevanje poti v Ukrajino. Mejne formalnosti lahko trajajo (POTREBUJETE POTNI LIST-viza ni potrebna za EU!). Pot po zahodni Ukrajini: Užgorod do Lvova, kjer se bomo nastanili za 2 dni. Večerja, prenočevanje.

Ponedeljek: 6. junij

Dan za Lvov (Lemberg). Pod vodstvom lokalnega vodiča si bomo ogledali zgodovinske mestne zanimivosti, ki kažejo, da je bilo mesto dolgo časa del Monarhije: katedrala sv. Jurija, univerza Ivan Franko, operna hiša (1900), tržnica iz 16. stol., armenska katedrala (1370), katoliška katedrala, spomenik Tarasa Ševčenka, sv. maša in prosto tudi za kulturne dogodke (npr. opera, če bo), večerja.

Torek: 7. junij

Lurški romarski dan. Peljali se bomo v notranjost dežele do romarskega središča Zarvanica, ki ga imenujejo tudi vzhodni (ukrajinski) Lurd. Tam obisk svetišča, sv. maša in srečanje s kristjani vzhodnega (GKT) obreda. Postanek pri frančiškanih vzhodnega obreda v Ternopilu, večerja, prenočevanje.

Sreda: 8. junij

Dopoldne odhod proti Slovaški, sv. maša, Mukačeve, mejne formalnosti, namestitev in večerja v Košicah.

Četrtek: 9. junij

Odhod iz Košic, obisk romarske cerkve sv. Jakoba v Levoči, sv. maša. Nadaljevanje vožnje po Slovaški do Bratislave, namestitev, večerja, prenočevanje.

Petek: 10. junij

Nadaljevanje vožnje proti Avstriji in obisk cerkve Marijinega rojstva v Frauenkirchen ob Neusiedlerskem jezeru, sv. maša in sklep romanja po ozemlju nekdanje Avstro-Ogrske monarhije. Vožnja proti domu skozi Maribor in prihod v Ljubljano v večernih urah.

CENA: 505‚Ź za člane društva (10% več za nečlane).

Cena vključuje: avtobusni prevoz na celotni poti, vse cestne pristojbine, prenočevanje v hotelih***s polpenzioni v dvo/tro posteljnih sobah, turistične takse in davki, zavarovanje Elvia. DODATEK ZA ENOPOSTELJNO SOBO JE 90‚Ź.

MOREBITNE VSTOPNINE V CENO NISO VKLJUČENE.

Duhovno in strokovno vodstvo: dr. Anton prof. Štrukelj in p. Peter Lavrih

Lista za prijave je že odprta. Razpis velja za skupino nad 40 udeležencev na avtobus. Za manjšo udeležbo se cena zviša za 60 ‚Ź. Prijave sprejemamo do zasedbe mest v avtobusu; najpozneje pa do 10. maja 2011.

OB PRIJAVI SO POTREBNI PODADKI:

Priimek in ime, rojstni datum, ŠTEVILKA POTNEGA LISTA, naslov, telefon (e-pošta).

Tveganje odpovedi si sami uredite na našem spletu Mondial assistance.

PRIJAVA JE SPREJETA, ko je poravnan prvi del: 250 ‚Ź.

Pripravil p.Peter