Avtor: arhiv Datum: 4. 01. 2011

ROMANJE V FATIMO IN V KOMPOSTELO

Romanje v Fatimo (Portugalska) in v Santiago (Španija) 15. 5. €“ 22.5 2011 (z letalom in avtobusom) Poleg tega še: Batalha, Alkobaca, Coimbra in Lisbona. €“ 8 dni/7 noči.

Program romanja:

1.- dan: nedelja, 15. maja. 2011; odhod romarjev izpred cerkve v Ljubljani na Viču, Tržaška 85. Ob 11.00 uri. Z redno nedeljsko mašo bo tudi romarska ob 10.00. Avtobus bo peljal na LETALIŠČE V ZAGREB,priprava na let in polet ob 14.20 za Lisbono, pristanek ob 18.10 (lokalni čas €“ 1 ura), vožnja v Fatimo, večerja, rožni venec, procesija.

2.- dan: 16. maj; Na pot v Santiago. Postanek v nekdanji portugalski prestolnici, v Coimbri, obisk sv.Elizabete Portugalske, sv. maša pri Sv. Antonu (Dos Olivas), nadaljevanje vožnje do Santiaga v Španiji, namestitevza 2 noči, večerja.

3.- dan: 17. maj. Dopoldne ogled Santiaga, udeležba pri romarski sv. maši ob 12.h. Popoldne ožnja do Finisterre, ki krajni konec celine Iberskega polotoka na Španskih tleh, povratek v Santiago, večerja.

4.- dan: 18. maj. NA POT V FATIMO €“ jutranja sv. maša v La Salle, odhod proti Portugalski, postanek v drugem največjem mestu Portugalske, v Portu, ogled, pokušina značilnega vina porto. Nadaljevanje v Fatimo, namestitev, večerja in večerna pobožnost v svetišču.

5.- dan: 19. maj LIZBONA, glavno mesto Portugalske in rojstno mesto sv. Antona (Padovanskega). Ogled samostana sv. Hieronima, grad, staro mesto, Belem, Kristus Kralj. Sv. maša pri sv. Antonu. Popoldne nazaj v Fatimo,večerja, večerna pobožnost in procesija.

6.- dan: 20. maj . V FATIMI; sv. maša, čas za osebno pobožnost, ali pa obisk starega obmorskega mesta Nazare, in dveh svetišč Batalha in Alcobaca, večerja in procesija.

7.€“ dan: 21. maja SOBOTA V FATIMI, udeležba pri skupni romarski maši, križev pot, obisk rojstne vasi fatimskih vidcev, prosto za osebno pobožnost, večerja, procesija.

8.€“ dan: nedelja, 22. maja. Zgodnji odhod na letališče v Lisbono, polet v Zagreb s pristankom ob 13.35, avtobusni prevoz v Ljubljano, nedeljska sv. maša.

CENA ROMANJA: 895 EUR (za člane, za ostale 10% več).V ceno je računano: avtobusni prevoz iz Ljubljane na letališče in nazaj. Letalski prevoz. Avtobusni prevozi na Portugalskem in v Španiji, hotelske namestitve s polpenzioni, vodstvo. VSTOPNINE niso vključene. Doplačilo za enoposteljno sobo 120‚Ź.

POTREBUJETE VELJAVEN OSEBNI DOKUMENT. Zavarovanje Elvia je vključeno.

PRVI DEL PLAČILA OB PRIJAVI JE 400‚Ź