Avtor: arhiv Datum: 14. 02. 2011

Pot Izraela iz Egipta - STARA ZAVEZA - 14. febr. 2011

Prvo romanje Slovencev v Sv. deželo je bilo leto 1910; JUBILEJ 101 LETO 1909-2011

SKOZI BIBLIČNE DOGODKE STARE ZAVEZE SKUPAJ Z NOVOMAŠNIKI IN SREBRNOMAŠNIKI

Egipt s Kairom in Sinajem, Jordanija s Petro, Maheront z goro Nebo. ( 7 dni)

od 14. 2. do 20. 2. 2011

ODHOD V AFRIKO: 14. febr. 2011. Zjutraj (charter) polet iz Ljubljane (Brnik) v Kairo. Popoldne pristanek v Kairu, sv. sv maša €“ Garden City, prevoz v hotel, nastanitev za 2 noči, večerja.

dan: 15. 2. tor.

OGLED ČUDES SVETA - veličastnih piramid v Gizi, muzej v Kairu, Memphis, krščanski Kairo: sv. Družina, sv. maša, večerja.

dan: 16. 2. sre.

DAN PUŠČAVE. Odhod v puščavo do samostana sv. Antona Puščavnika, ogled, sv. maša, prenočevanje v bližini Sueza, Ain Sukhna, večerja.

dan: 17. 2. čet.

PO POTI IZHODA IZVOLJENEGA LJUDSTVA IZ EGIPTA. Ogled Sueškega prekopa, nadaljevanje po Sinajskem polotoku s postanki na bibličnih krajih: Grenki studenci Mara, Faraonovi vroči vrelci, Fairanska oaza€Ś. Sv. maša v puščavi. Nastanitev pri Sv. Katarini na Sinaju, večerja, zgodnji počitek.

dan: 18. 2. pet.

SINAJSKA GORA - ZGODAJ ZJUTRAJ (cca. ob 2h) odhod proti vrhu Mojzesove gore soju tisoč baterijskih svetilk. Doživetje sončnega vzhoda, sv. maša na gori (ali pri samostanu sv. Katarine) in spust v dolino do samostana sv. Katarine, ogled. Nadaljevanje vožnje do Izraela, prehod meje in znova na Jordansko mejo in vožnja do skalnega mesta Petre, nastanitev, večerja.

dan: 19. 2. sob.

OGLED PETRE €“ NARAVNO ČUDO SVETA - Zjutraj obisk skalnega mesta Petra, bibličnih Sel, nadaljevanje vožnje do Herodove trdnjave Maheront (Mukawir), kjer je bil obglavljen Janez Krstnik. Sv. maša v naravi. Vožnja po biblični poti Izraela skozi Edom in Moab. Nastanitev v AMMANU, v glavnem mestu Jordanije, večerja.

dan: 20. 2. ned.

Odhod na goro Nebo, sv. maša, obisk mesta mozaikov v Madabi. Obisk kraja Jezusovega krsta ob Jordanu in prehod meje v Izrael, most Alemby, nadaljevanje z avtobusom na letališče Ben Gurion in polet v Ljubljano.

*** MOŽNOST PODALJŠANJA ROMANJA ŠE ZA 1 TEDEN, NOVA ZAVEZA (GLEJ NOV PROGRAM - STARA IN NOVA ZAVEZA - 14 DNI!- CENA POSEBEJ UGODNA!)

DUHOVNO VODSTVO: škof dr. Jurij Bizjak, p. dr. Silvin Krajnc, ofm., prof. Bogomir Trošt, p. Peter Lavrih, ofm.

ROMARSKO SPREMSTVO: P. PETER LAVRIH, OFM, CTS.

ROMANJE TRAJA 7 dni (1.150,00 ‚Ź)- polpenzioni (hrana zjutraj in zvečer). Potrebujete veljaven potni list. Podatke iz potnega lista na prijavnici pošljete na Komisariat. Prijava je sprejeta, ko je poravnan prvi del plačila (470 ‚Ź), ostali del se plača 10 dni pred odhodom z nakazilom na Komisariat. V ceno je vključeno: - letalski prevoz iz Ljubljane v Kairo in nazaj iz Tel Aviva v Ljubljano. Vsi avtobusni prevozi v Egiptu, Jordaniji in Izraelu, - vstopnine za kraje, ki so navedeni v programu, - polpenzionska namestitev v 2 ali 3 posteljnih sobah, hrana zjutraj in zvečer, - zavarovanje Elvia, - egiptovska viza, - jordanska mejna taksa in izhodna taksa - izraelska izhodna taksa, - vodstvo romanja.

V ceno ni vključeno:

vstopnina za vstop v piramido (po želji) napitnine za strežno osebje v hotelih in šoferje 30 ‚Ź na osebo za 1 teden. Plačilo rizika odpovedi si uredite na našem spletnem portalu - Mountvacation. NAPOTKE za romanje s potrebnimi informacijami za potovanje boste dobili 15 dni pred odhodom. V primeru izrednih sprememb v cenovnih razredih, se cena spremeni.

Ljubljana, okt. 2010 p. Peter Lavrih, ofm.

OB PRIJAVI POTREBUJEMO: (ZA SLOVENSKE DRŽAVLJANE S SLOVENSKIM POTNIM LISTOM)

Ime in priimek (kot je v potnem listu)

*ROJSTNI DATUM in KRAJ ROJSTVA

*ŠTEVILKA POTNEGA LISTA

*DATUM IN KRAJ IZDAJE

*DO KDAJ VELJA

*TELEFON na katerem ste dosegljivi ali e-mail.

*SOBA: enoposteljna doplačilo 15‚Ź na noč na osebo.

*ŽELIM BITI V SOBI ( s katero osebo - ime in priimek)

PRIJAVA JE SPREJETA, KO JE PORAVNAN PRVI DEL PLAČILA : 470‚Ź. Prijave sprejemamo do zasedbe mest.

TR:05100-8010637691 (Abanka Vipa, Ljubljana d.d.)

P.Peter Lavrih,ofm,cts

KOMISARIAT ZA SVETO DEŽELO (Commissariat of the Holly Land)

Tržaška 85

1000 Ljubljana, R. Slovenija

tel.+386.1.2444250

tel.(private)+386.5.330.40.30;mobi:041.669.134

fax.+386.1.2444253

http://www.sveta-dezela.si e-mail: pater.peter@rkc.si skype:paterpeter