Avtor: arhiv Datum: 14. 02. 2011

STARA IN NOVA ZAVEZA: 14. februar 2011

Prvo romanje Slovencev v Sv. deželo je bilo leta 1910. Letos je leto po jubileju JUBILEJ 101 LETo 1909-2011

Egipt s Kairom in Sinajem, Jordanija s Petro, Maheront z goro Nebo, Sveta dežela in Palestina

( 14 dni)

od 14. 2. do 27. 2. 2011

pon., 14. febr.

ODHOD V AFRIKO. Zjutraj polet iz Ljubljane (Brnik) v Kairo. Popoldne pristanek v Kairu, sv. sv maša€“ Garden City, prevoz v hotel, nastanitev za 2 noči, večerja.

dan: 15. 2. tor.

OGLED ČUDES SVETA - veličastnih piramid v Gizi, muzej v Kairu, Memphis, krščanski Kairo: sv. Družina, sv. maša, večerja.

dan: 16. 2. sre.

DAN PUŠČAVE. Odhod v puščavo do samostana sv. Antona Puščavnika, ogled, sv. maša, prenočevanje v bližini Sueza, Ain Sukhna, večerja.

dan: 17. 2. čet.

PO POTI IZHODA IZVOLJENEGA LJUDSTVA IZ EGIPTA. Ogled Sueškega prekopa, nadaljevanje po Sinajskem polotoku s postanki na bibličnih krajih: Grenki studenci Mara, Faraonovi vroči vrelci, Fairanska oaza€Ś.sv. maša v puščavi. Nastanitev pri Sv. Katarini, večerja.

dan: 18. 2. pet.

SINAJSKA GORA - ZGODAJ ZJUTRAJ (cca. ob 2h) odhod proti vrhu Mojzesove gore s pomočjo baterijskih svetilk. Doživetje sončnega vzhoda, sv. maša na gori in spust v dolino do samostana sv. Katarine, ogled. Nadaljevanje vožnje do Izraela, prehod na Jordansko mejo in vožnja do skalnega mesta Petre, nastanitev, večerja.

dan: 19. 2. sob.

OGLED PETRE €“ NARAVNO ČUDO SVETA - Dopoldne obisk skalnega mesta Petra, bibličnih Sel, nadaljevanje vožnje do Herodove trdnjave Maheront (Mukawir), kjer je bil obglavljen Janez Krstnik. Sv. maša v naravi. Vožnja po biblični poti Izraela skozi Edom in Moab. Nastanitev v AMMANU, v glavnem mestu Jordanije, večerja.

dan: 20. 2. ned.

Odhod na goro Nebo, sv. maša, obisk mesta mozaikov v Madabi. Obisk kraja Jezusovega krsta ob Jordanu in prehod meje v Izrael, nastanitev v Nazaretu, večerja..

(PRIHOD ŠE ENE SKUPINE, KI SE PRIDRUŽI PROGRAMU NOVE ZAVEZE›& odhod prvega dela skupine, ki bo na romanju samo skozi Staro zavezo)

dan, 21. 2. pon.

DAN ZA PRAZNOVANJE V NAZARETU, sv. maša v baziliki oznanjenja, sv. Jožef, sinagoga. Popoldne Stella Maris (Haifa) in Cezareja, večerja, prenočevanje.

dan, 22. 2., tor.

Jezusovo javno delovanje v Galileji: Kana Galilejska, mesto prvega Jezusovega čudeža, nato Galilejsko jezero, Blagri, Kafanaum, Primat, Tabha, večerja, noč v Nazaretu.

dan, 23. 2. sre.

GORA SPREMENJENJA in odhod v Judejo; najstarejše utrjeno mesto, ležeče v jordanski depresiji €“ Jeriha. Qumran, Betanija, nastanitev v Betlehemu.

dan, 24. 2. čet.

BETLEHEM: hiša kruha. Praznovanje Jezusovega rojstva, obisk votlin, božična sv. maša; popoldne Janezov rojstni kraj Ein Karem, Yad Vashem.

dan, 25. 2. pet.

GOSPODOVO TRPLJENJE: Getsemani, sv. maša, Oljska gora, Zadnja večerja, Galicantu, Dominus flevit, Očenaš, Betfage.

dan, 26. 2. sob.

PRAZNOVANJE GOSPODOVEGA VSTAJENJA. Via Dolorosa s križevim potom, praznovanje Velike noči v Božjem grobu, zid žalovanja, stari del Jeruzalema.

dan, 27.2. ned.

SKLEPNA SLOVESNOST na sv. Sionu, dvorana zadnje večerja; prosto za nakupovanje spominkov ali odhod na Mrtvo morje (kopanje) in možnost obiska Masade (doplačilo).

Zvečer odhod letala z letališča Ben Gurion V TEL AVIVU na Brnik.

DUHOVNO VODSTVO: škof dr. Jurij Bizjak, prof. Bogomir Trošt, p. Anton Jerman, p. Peter Lavrih, ofm. ROMARSKO SPREMSTVO: P. PETER LAVRIH, OFM, CTS.

Celotno ROMANJE TRAJA 14 dni (1.550‚Ź)- polpenzioni (hrana zjutraj in zvečer). Potrebujete veljaven potni list. Podatke iz potnega lista na prijavnici pošljete na Komisariat. Prijava je sprejeta, ko je poravnan prvi del plačila 470‚Ź, stali del se plača 10 dni pred odhodom z nakazilom na Komisariat.

V ceno je vključeno:

letalski prevoz iz Ljubljane v Kairo in nazaj iz Tel Aviva v Ljubljano. Vsi avtobusni prevozi v Egiptu, Jordaniji in Izraelu, vstopnine za kraje, ki so navedeni v programu, polpenzionska namestitev v 2 ali 3 posteljnih sobah, hrana zjutraj in zvečer, zavarovanje Elvia, egiptovska viza, jordanska mejna in izhodna taksa, izraelska izhodna taksa, vodstvo romanja.

V ceno ni vključeno: - vstopnina za vstop v piramido (po želji) - napitnine za strežno osebje v hotelih in šoferje 60 ‚Ź na osebo (za 2 tedna); 30 ‚Ź na osebo za 1 teden. - Plačilo rizika odpovedi si sami uredite na našem portalu Moundvacation.

NAPOTKE za romanje s potrebnimi informacijami za potovanje boste dobili 15 dni pred odhodom.

OB PRIJAVI POTREBUJEMO: (ZA SLOVENSKE DRŽAVLJANE S SLOVENSKIM POTNIM LISTOM)

Ime in priimek (kot je v potnem listu)

NASLOV IN POŠTA

ROJSTNI DATUM in KRAJ ROJSTVA

ŠTEVILKA POTNEGA LISTA

DATUM IN KRAJ IZDAJE

DO KDAJ VELJA

TELEFON na katerem ste dosegljivi ali e-mail

SOBA: enoposteljna doplačilo 15‚Ź na noč na osebo

ŽELITE BITI V SOBI ( s katero osebo - ime in priimek)

PRIJAVA JE SPREJETA, KO JE PORAVNAN PRVI DEL PLAČILA : 470‚Ź.

Prijave sprejemamo do zasedbe mest.

TR: 05100-8010637691 (Abanka Vipa, Ljubljana d.d.

P.Peter Lavrih,ofm,cts KOMISARIAT ZA SVETO DEŽELO (Commissariat of the Holly Land)

Tržaška 85

1000 Ljubljana R. Slovenija

tel.+386.1.2444250 tel.(private)+386.5.330.40.30;mobi:041.669.134 fax.+386.1.2444253

http://www.sveta-dezela.si

e-mail: pater.peter@rkc.si

skype:paterpeter