Avtor: svdezela Datum: 15. 01. 2021

Skandinavija - januarja 2021

V SKANDINAVIJO DO ROVANIJEMIJA,

KJER STA DOMA ZIMA IN PRAVLJIČNI »SANTA CLAUS«

Poleg tega še  Hamburg in Gőteborg in morda tudi AURORA BOREALIS

z vlakom in ladjo

Program:

1. dan: odhod iz Ljubljane z vlakom do Dunaja, tam nočni vlak z ležalniki do Hamburga. Prihod naslednji dan zjutraj.
2. dan: po prihodu odložimo prtljago na postaji, sledi ogled znamenitosti Hamburga, zlasti nove znamenitosti, zgradbe ELPHI, nadaljevanje z vlakom  do Gőteborga. Namestitev v hotelu, večerja v lastni režiji.
3. dan: jutranja sv. maša, ogled mestnih znamenitosti (srečanje z izseljenskim duhovnikom Zvonetom), z vlakom v Stockholm, vkrcanje na ladjo za Helsinke, kabine po 4 osebe, večerja na ladji.
4. dan: v Helsinkih ogled znamenitosti, peš ali s tramvajem - spomenik skladatelja Sibeliusa, katedrala v skali, sv. maša v katoliški cerkvi, ruska pravoslavna cerkev. Samooskrbni dan! Zvečer vlak za Rovanijemi (najsevernejša točka naše poti), kupeji po 4 osebe.
5. dan: jutranji prihod vlaka, malo počakamo, da se delno zdani, z lokalnim avtobusom do SANTA CLAUS, obisk »Božičkovega mesta«, ki se nahaja na Severu Rovanijemija. Povratek v mesto, zvečer vkrcanje na nočni vlak za Tampere – Turku, prihod zjutraj. Samooskrbni dan.
6. dan: vkrcanje na ladjo v Turku, dnevna vožnja do Stockholma, prihod zvečer. Namestitev v hotelu in večerja.
7. dan: odhod na postajo in ob 9.20 z vlakom proti Hamburgu; prihod ob 20.02. Nadaljevanje z nočnim vlakom, kupeji po 4 osebe, smer Dunaj, prihod naslednje jutro. Samooskrbni dan!
8. dan: zjutraj prihod na Dunaj, in nadaljevanje proti Mariboru in v Ljubljano, s prihodom zvečer.

 

Program še nima datuma, ker bo imela Evropa nov železniški vozni red 13.12. 2020. Sedanji program je narejen po veljavnem voznem redu. Program bo potekal v sredini januarja 2021, od nedelje do nedelje. Takoj, ko bo objavljen nov vozni red bo sledila (morebitna) sprememba.

Predvidena cena za program: 990 € .

V ceno je všteto: vozovnica za Interrail, 4x spanje na vlaku, ladja, 1x spanje na ladji, 2x hotel, dodatki za hitre vlake. Kadar je spanje v hotelu ali na ladji, je polpenzion, kadar je spanje na vlaku, je hrana v lastni režiji. Samooskrbni dan pomeni, da ni organiziranih obrokov.

V ceno ni všteto: prevozi po mestih, pristanišče, hramba prtljage na postaji…

Prijave (neobvezujoče) že sprejemamo po telefonu ali e-pošti, najpozneje do 14. decembra 2020, zaradi predhodnih rezervacij.

Imetniki upokojenske vozovnice (rdeče) jo uporabite do Spielfeld/Strass. Kdor te izkaznice še nima, si do Spielfelda sam priskrbi vozovnico za eno smer.

Pripravil: p. Peter