Avtor: svdezela Datum: 5. 12. 2020

Advent na Avstrijskem - 5. december 2020

ADVENT NA AVSTRIJSKEM ŠTAJERSKEM IN SALZBURŠKEM

ob godu sv. Miklavža, 5. in 6. december 2020  

2 dni, 1 nočitev

  • SECKAU
  • OB MURI Z VLAKCEM
  • LUNGAU
  • SALZBURG
  • ADMOND

V evropskih mestih je ves advent bogato adventno razpoloženje, ki se kaže v obnavljanju duhovne in kulturne tradicije. Zato se tudi letos odpravljamo na ADVENTNO romanje.

PROGRAM:

sobota, 5. december: odhod avtobusa iz parkirišča ob cerkvi na Viču ob 6.15; iz AP Ljubljana pri štev. 30 ob 6.30; AP Kranj ob 7.10. Vožnja mimo Celovca do benediktinske opatije Seckau, kjer bo sveta maša in ogled opatije. Nadaljevanje do kraja Unzmarkt ob Muri (po želji romantična vožnja z ozkotirnim vlakcem ob Muri do Tamsweg-a). Nadaljevanje poti po dolini Lungau in po avtocesti do Salzburga. Namestitev v hotelu, večerja. Večerni adventni sprehod po mestu (po želji).

nedelja, 6.december: dopoldanski adventni sprehod po Salzburgu; nadaljevanje po pokrajini Salzkammergut do opatije Admond, sveta maša, možnost ogleda največje knjižnice (vstopnina). Pozno popoldne odhod proti domu s prihodom v poznih večernih urah.

PRISPEVEK: 140 € - pri udeležbi nad 40 oseb, 155 € nad 30 oseb in 180€ nad 20 oseb. Vsebuje: vožnjo z avtobusom, prispevke, cestnine, polpenzion v hotelu. Dodatek za enoposteljno sobo je 40€.

Prijave sprejemamo takoj, najpozneje pa do 10. 11. 2020. Prijavite se po e-pošti ali telefonu. Po prejemu prijave boste prejeli podatke za plačilo romanja.  

Na romanju je potrebno imeti osebno izkaznico in obrazno masko za avtobus.

Pripravil p. Peter