Avtor: svdezela Datum: 13. 04. 2020

Kelmorajn in Berlin - 13. aprila 2020

Po romarskih stopinjah naših vernih prednikov,

namesto peš - z vlakom v
Kelmorajn (Köln), Hamburg in Berlin

6 dni - od 13. do 18. aprila 2020

Program:

 1. dan, ponedeljek, 13. april (velikonočni ponedeljek): večerni vlak ob 23.55 do Münchna (prihod 6.10), prestop za Köln.
 2. dan, torek, 14. april: sredi dneva prihod v Köln, obisk katedrale Sv. Treh kraljev, sveta maša, nadaljevanje z vlakom do Hamburga, namestitev v hotelu.
 3. dan, sreda, 15. april: po zajtrku obisk nove kulturnega centra ELFI, popoldne nadaljevanje z vlakom do Berlina, namestitev v hotelu.
 4. dan, četrtek 16. april: po zajtrku ogled znamenitosti Berlina, ki ga bo pripravil izseljenski župnik, g. Dori. Možnost večerne predstave v operi. Za premikanje po mestu ne bomo imeli posebnega avtobusa, ampak dnevno vozovnico za javni prevoz.
  NEKAJ ZNAMENITOSTI, KI SI JIH BOMO OGLEDALI V DNEVIH BIVANJA V BERLINU: ostanki Berlinskega zidu, Brandenburška vrata, Unter den Linden, katedrala sv. Hedvige, Nemški muzej, Podstamer Platz,  Berliner Dom,  Marienkirche,…
 5. dan, petek, 17. april: sveta maša in obisk mestnih znamenitosti, večerja, prenočevanje.
 6. dan, sobota, 18. april: po zajtrku ob 8.30 odhod vlaka proti Münchnu, prestop, prihod v Ljubljano ob 20.41.

Cena: 520€ (članska, ostali 10% več).

 • V ceno je vključeno: vozovnica za vlak na celotni relaciji, 1x prenočevanje na vlaku v ležalnikih po 4 v kupeju, 4x prenočevanje v hotelu z zajtrkom, 1 večerja.
 • V ceno ni vključeno: dnevne karte za javni prevoz po Hamburgu in Berlinu (cca 20€), vstopnine, vstopnica za večerno predstavo (ob prijavi sporočite ali vas predstava zanima, program še ni objavljen).

Prijave:

 • Prijave sprejemamo takoj (največ 30) zaradi rezervacij mest na vlakih - najpozneje pa do 20. marca 2020. Prijava je potrjena, ko je vplačan prvi del – 150€.
 • Prijavite se po e-pošti (ime in priimek, naslov, rojstni datum, številka os. dokumenta) ali s prijavnico na spletni strani.

Priporočamo zanimivo branje pred romanjem – Drago Jančar: Katarina, pav in jezuit.

Priprava programa in vodstvo romanja,

p. Peter