Avtor: svdezela Datum: 31. 05. 2020

Nevers-Liseux-Pariz, vlak - 31. maj 2020

Romanje v Pariz in obisk krajev petih francoskih svetnikov:

sv. Bernardke, sv. Terezije, Male cvetke, sv. zakoncev Martin in sv. Katarine Laboure

od  31. maja do 6. junija 2020

z vlakom

PROGRAM:

Nedelja, 31. 5. 2020: nočni vlak iz Ljubljane (ob 21.10) do Zurich-a (prihod ob 9.20). Ležalniki po 4 v kupeju, doplačilo za spalnik.

Ponedeljek, 1. 6.:  nadaljevanje proti Ženevi, s prestopi do Nevers-a, sveta maša pri sv. Bernardki, večerja in prenočevanje.

Torek, 2. 6.:  zjutraj obisk samostana, kjer je Bernardka lurška dozorela za nebesa, sveta maša in odhod na postajo. Nadaljevanje poti preko Pariza v Liseux.  Namestitev v hotelu, obisk rojstne hiše sv. Terezije, večerja in prenočevanje.

Sreda, 3. 6.:  sveta maša v čudovitem svetišču, ki ga je postavila Francija v čast sv. Tereziji Mali cvetki. Blažena sta tudi njena starša, Ludvik in Zelija Martin. Pobožnosti v svetišču in nadaljevanje z vlakom v Pariz. Namestitev za 2 noči, večerja v lastni režiji in nočitev.

Četrtek, 4. 6.:  zajtrk in obisk najbolj obiskane božje poti v Parizu - Rue du Bac- cerkev Naše Gospe s čudežno svetinjo; tam sveta maša, pobožnosti, nato ogledi pariških znamenitosti do večera; večerja v lastni režiji.

Petek, 5. 6.:  zajtrk in sveta maša, dopoldne še prosto za ogled Pariza, popoldne vlak do Zuricha in tam prestop na nočni vlak do Ljubljane, z ležalniki po 4 v kupeju.  

Sobota, 6. 6.:  prihod vlaka v Ljubljano ob 8.15.

Ker je celotno potovanje z vlakom, je predvideno tudi nekaj peš hoje. Lahko si boste pomagali s taksiji. Prtljage naj ne bo veliko, priporočljivo je, da jo imate v nahrbtniku. Za oglede Pariza bomo uporabljali mestni promet - metro, vozovnice niso vključene v ceno romanja.

Voditelj po Parizu bo naš brat frančiškan, dr. Osredkar p. Mari, ofm.

CENA ROMANJA: 695 € (za člane, ostali 10% več). Plačilo ob prijavi 300€, dokončno 15 dni pred odhodom.

Cena vključuje: 2 polpenziona, 2 x nočitev z zajtrkom, 2 noči na vlaku, vozovnico INTERRAIL, nezgodno zavarovanje za tujino.

Cena ne vključuje: transportov od postaje do bivališč in cerkva in ostalih stvari, ki niso navedene v programu. Zavarovanje možnosti odpovedi romanja, si lahko uredite na Društvu.

Možnost enoposteljne sobe bo le v hotelih, z doplačilom 160 €.

Vodstvo romanja p. Peter Lavrih, ofm