Avtor: svdezela Datum: 2. 02. 2020

Nevers-Liseux-Pariz, vlak - 2. februar 2020

*** PRESTAVLJENO ***  NA 31. MAJ

Romanje v Pariz in obisk krajev petih francoskih svetnikov –

sv. Bernardke, sv. Terezije, Male cvetke, sv. zakoncev Martin in sv. Katarine Laboure

od  2. do 8. februarja 2020

z vlakom

PROGRAM:

Nedelja, 2. 2. 2020: nočni vlak iz Ljubljane ( ob 21.10) do Zurich-a ( prihod ob 9.20); ležalniki po 4 v kupeju, doplačilo za spalnik.

Ponedeljek,  3.2.:  nadaljevanje proti Ženevi s prestopi do NEVERS-a, sveta maša pri sv. Bernardki, večerja in prenočevanje.

Torek, 4.2.: zjutraj obisk samostana, kjer je Bernardka lurška dozorela za nebesa, sveta maša in odhod na postajo. Nadaljevanje preko Pariza v Liseux.  Namestitev v hotelu, obisk rojstne hiše

sv. Terezije, večerja in prenočevanje.

Sreda, 5.2.: sveta maša v čudovitem svetišču, ki ga je postavila Francija v čast sv. Tereziji Mali cvetki. Svetnika sta tudi njena starša,  Martin. Pobožnosti v svetišču in nadaljevanje z vlakom v Pariz. Namestitev za 2 noči, večerja in nočitev.

Četrtek, 6.2.: zajtrk in obisk najbolj obiskane božje poti v Parizu - Rue du Bac- cerkev Naše Gospe s čudežno svetinjo; tam sveta maša, pobožnosti, nato ogledi pariških znamenitosti do večera; ta da je večerja v lastni režiji.

Petek, 7. 2.: zajtrk in sveta maša, dopoldne še prosto za ogled Pariza, popoldne vlak do Zuricha in tam vkrcanje na nočni vlak do Ljubljane, z ležalniki po 4 v kupeju.  

Sobota, 8. 2. prihod vlaka v Ljubljano 8.15.

Ker je celotno potovanje z vlakom, je predvidena tudi določena peš hoja. Lahko si boste pomagali s taksiji. Prtljage naj bo manj, priporočljivo je, da jo imate v nahrbtniku. Za obisk Pariza bomo uporabljali mestni promet - metro, vozovnice niso vključene v ceno romanja.

Voditelj v Parizu bo naš dr. Osredkar p. Mari, ofm.

CENA ROMANJA: 695 € (za člane).  Plačilo ob prijavi 300 €, dokončno 15 dni pred odhodom.

Cena vključuje: 2 polpenziona, 2 x nočitev z zajtrkom, 2 noči na vlaku, v kupeju s 4 ležalniki, vozovnico INTERRAIL, nezgodno zavarovan je za tujino.

Cena ne vključuje: transportov od postaje do bivališč in cerkva, ostalih stvari, ki niso navedene v programu in zavarovanja možnosti odpovedi romanja, kar si sami uredite na Društvu.

Možnost enoposteljne sobe bo le v hotelih, z doplačilom 160 €.

Vodstvo romanja p. Peter