Avtor: svdezela Objavljeno: 2. 10. 2019

Švica, Einsiedeln - 2. oktobra 2019

ŠVICA – Marijina božja pot EINSIEDELN
Glacierexpress – Zermatt in Berninapass – ves čas z vlakom

Švica je bila vedno lepa in draga dežela. So pa še vedno možnosti, da si deželo ogledaš, jo občuduješ na način potovanja z vlakom in nekoliko peš. Zato imate pred seboj takšen program, ki bo v lepoti jesenskih barv pokazal Švico v popolnoma novi podobi.  Izbran program vas pelje od vzhoda do zahoda, skozi Valis v Engadin, vedno po izbranih progah, ki razkrivajo čudovite podobe jesenske Švice. Bivanje je 2x v hotelih in 2x na vlaku.

od 2. do 5. oktobra 2019

PROGRAM:

  1. dan: 2. okt. (sre.): vlak iz Ljubljane smer Zuerich ob 21.10; ležalnik. 
  2. dan: 3. 10. (čet.): MARIJINA BOŽJA POT EINSIEDELN, romarski obisk svetišča, sv. maša, nadaljevanje proti Churu in naprej po Retijski železnici, ki je na Unescovem seznamu tehnične dediščine, St. Moritz in dalje do Tirano v Italiji. Prenočevanje v hotelu.
  3. dan: 4. 10. (pet.): Jutranji vlak proti Milanu, prestop za Brig in dalje v mondeni Zermatt. Tam sv. maša, namestitev v Taesch-u. Večerni sprehod skozi Zermatt s pogledom na Matterhorn.
  4. dan: 5. 10. (sob.): DAN ZA NAJLEPŠI VLAK V ŠVICI – GLACIEREXPRESS - NAJPOČASNEJŠI EKSPRESS. Na vlaku je možna tudi postrežba, vendar  švicarske cene še niso usklajene z našimi. Priporočljiv je dobro založen nahrbtnik s prigrizki in dobrimi tekočinami. Lahko pa tudi nabava v Coop, ni ovir. V Churu se poslovimo od vlaka Glacier in po sprehodu po mestu nadaljujemo v Sargans, kjer zasedemo nočni vlak z ležalniki proti Ljubljani.
  5. dan: 6 10. (ned.): Ob 8.12 prihod vlaka v Ljubljano.

CENA ROMANJA: 475 € za člane 60+, mlajši od 60 zaradi žel. vozovnice + 20 €

Železniška vozovnica za vse navedene proge, 2x spanje v hotelu z zajtrkom, 2x spanje na vlaku na ležalnikih - doplačilo za enoposteljno sobo 50€.
Plačilo ob prijavi: 250,00 €.
Prijave takoj, najpozneje do 31. avg. 2019.

V CENO ni vključeno: hranitev prtljage v garderobah na postajah, vstopnine, ostali obroki, ki niso na programu.

(Ob prijavi potrebujemo: priimek, ime, rojstni datum in štev. osebnega dokumenta).

Pripravil p. Peter