Avtor: svdezela Objavljeno: 6. 09. 2019

Boromejski otoki in Monte Berico - 6. september 2019

ROMANJE K ŽALOSTNI MATERI BOŽJI (MADONNA DELLA CORONA)

z obiskom BOROMEJSKIH OTOKOV

in BAZILIKE SV. MARIJE MONTE BERICO (VICENZA)

z avtobusom, od 6. do 8. septembra 2019

 

  1. dan, petek, 6. 9.: odhod avtobusa ob 6h iz postajališča DOLGI MOST (Vič), vožnja v Italijo po Vipavski dolini (čez AC VRTOJBA), naprej s postanki do svetišča v skali – Madonna della Corona (prevod Žalostna Mati božja ali S trnjem kronana Marija). Romarski obisk, sv. maša, okrepčilo iz lastnih rezerv. Popoldne nadaljevanje v bližino Lago Maggiore, namestitev za 2 noči in večerja.
  2. dan, sobota, 7. 9.: ogled spomenika Karla Boromejskega, ki se dviga nad jezerom Maggiore. Svetnik je bil član družine Boromejskih in ključna osebnost družbe in katoliške Cerkve 16. stoletja. Vzpon v notranjost mogočnega kipa (vstopnina!)  nam omogoči veličasten pogled na jezero Lago Maggiore. V Stresi se vkrcamo na ladjico: Santa Caterina (sv. maša v cerkvi nekdanjega eremitorija),  Isola Bella, Isola Pescatori, Stresa. Povratek v hotel, večerja.
  3. dan, nedelja, 8. 9.: praznik Marijinega rojstva – mala maša. Romanje k Mariji – Monte Berico. V svetišču sveta maša in čas za osebno molitev; popoldne povratek domov s prihodom v Ljubljano zvečer (do 22h).

 

PRISPEVEK ZA ROMANJE: 220 € (člani).

Vključeno je: avtobusna vožnja s cestninami in taksami na celotni poti, dvakrat polpenzion v hotelu, ladja na jezeru, namestitev v dvo/troposteljnih sobah.

Ni vključeno: kar ni napisano v programu, vstop v kip Karla Boromejskega (cca. 5€), vstopnina na otoku Bella v palačo in vrtove (cca 17 €) nezgodno zavarovanje.

Prijava je sprejeta, ko je vplačan prvi del - 100€.

Pripravil p. Peter