Avtor: svdezela Objavljeno: 20. 08. 2019

Sankt Peterburg

SANKT PETERBURG

20. - 24. avgust 2019

Po transibirski železnici, ki smo jo že večkrat prevozili, je bila izražena želja, da bi si ogledali tudi Petrovo mesto v Rusiji - Sankt Peterburg ali Petrograd ali nekdanji Leningrad. Mesto, ki ga je ustanovil car Peter I. je postalo okno v svet za tedanjo carsko Rusijo, lepota sama ...

PROGRAM:

  1. dan – torek, 20.08.: odhod avtobusa iz Viča ob 4.30 na letališče na Dunaj, let do Sankt Peterburga. Avtobusni prevoz do mesta, ogled mesta, obisk katedrale Petra in Pavla – (“Petropavlovskaja krepost”), kjer so pokopani člani zadnje carske družine Romanovih. Namestitev v hotelu Atlantic v samem srcu Peterburga – Aveniji Aleksander Nevski – namestitev in večerja.
  2. dan – sreda, 21.08.: zajtrk v hotelu. Dan za slavni Ermitaž, ogled največje ruske zbirke umetnosti. Predhodno si Ermitaž lahko ogledate tudi na spletu, da bo zanimivost v originalu še bolj privlačna. Popoldne z ladjo po vodnih kanalih Peterburga. Vmes kosilo, povratek v hotel in prosti čas.
  3. dan -četrtek, 22.08.: zajtrk v hotelu. Z vodičem obisk Carskega Sela, obisk  Katarinine palače vključno z jantarno sobo. Ob nemški okupaciji je bil dvorec zelo poškodovan. Rusi so ga enkrat obnovili. Kosilo, povratek v hotel.
  4. dan, petek, 23.08.: zajtrk v hotelu. Dan za obisk Peterhofa, palače Petra Velikega in okoliških parkov. Kosilo, povratek v hotel. Obisk pravoslavne cerkve Aleksander Nevski.
  5. dan - sobota, 24.08.: zajtrk v hotelu, prevoz na letališče Puljkovo in polet na Dunaj.

Cena romanja: za člane -  1.190 €, ostali 10% višja.

Cena vključuje: letalski prevoz v obe smeri, avtobusni prevoz na Dunaj in nazaj, vstopnine, radio-audio-guide, bivanje v dvoposteljnih sobah, 1x večerja, 3x kosilo, vodič rusko-nemško-slovenski, nezgodno zavarovanje.

V ceno ni vključeno: dodatek za enoposteljno sobo -  125 €, vizum za Rusijo - 30 do 50€.

Prijavite se lahko preko spletne strani Komisariata za Sveto deželo, po e-pošti ali osebno v pisarni Komisariata.

Za prijavo je potrebno navesti: priimek in ime, rojstni datum, naslov, e-naslov, telefonsko številko, kopijo potnega lista zaradi izdelave vizuma za Rusijo. Ob izdelavi vizuma bomo potrebovali za nekaj časa tudi potni list.

Po prejemu prijave vam pošljemo podatke za plačilo 400 € (s tem plačilom bo prijava potrjena), drugi obrok 400 € - do 1. junija 2019, ostanek do 1. avgusta 2019.

Svete maše bomo imeli vsak dan, ker je na Nevskem prospektu katoliška cerkev pri patrih dominikancih. Bivali bomo v središču mesta, zato lahko programu po želji še kaj dodamo. Gornji program bo voden z ruskimi vodiči, v prostem času si bomo sami ogledovali.

Program je sestavljen v sodelovanju z rusko agencijo Ural Line.

p. Peter Lavrih, ofm, CTS