Avtor: svdezela Datum: 5. 03. 2019

Švica: Einsiedeln - 5. marec 2019

Švica – Einsiedeln
Marijina božja pot za začetek postnega časa

Zermatt - Glacierexpress in Berninapass - vlak na celi poti.

5. - 9. marec 2019

Švica je bila vedno lepa in draga dežela – zimska zasnežena pot pa je prav čarobna. Zato imate pred seboj program, ki bo v lepoti zime pokazal Švico v popolnoma novi podobi.  Izbran program vas pelje od vzhoda do zahoda, skozi Valis v Engadin, vedno po izbranih progah, ki razkrivajo čudovite podobe zimske neprehodne  Švice, a vlak premaguje snežne zamete. Bivanje, 1 x vlak, 2x hotel, 1x mladinski dom.

PROGRAM:

 1. dan, 5. 3. (torek): večerni vlak ob 21.10 iz Ljubljane do Švice  (ležalniki po 6 oseb)       
 2. dan, 6.3. (sreda - pepelnica): prestop na švicarski vlak v Sargans, naprej v Einsiedeln. Začetek posta v Marijini božji poti v EINSIEDELN, sveta maša. Nadaljevanje skozi Zürich v Zermatt, namestitev v hotelu v Taesch za 2 noči.
 3. dan, 7. 3. (četrtek): ves dan v zimski radosti v mondenem ZERMATTU. Možnosti: sprehodi v zimski idili, vlak Gornergrat, žičnica na Klein Matterhorn in lahko vzpon na 4 tisočaka Breithorn s primerno opremo, smučanje….Vse to v lastni režiji in doplačilu.
 4. dan, 8.3. (petek): dan za najlepši vlak v švici – GLACIEREXPRESS- najpočasnejši ekspres. Na vlaku je možna tudi postrežba, vendar  švicarske cene še niso usklajene z našimi. Priporočljiv je dobro založen nahrbtnik s prigrizki in dobrimi tekočinami. Prenočevanje v Hostlu v Pontresini ali St. Moritzu.
 5. dan, 9.3. (sobota): nadaljevanje z vlakom BERNINA EKSPRESS po slikoviti gorski pokrajini do prelaza na Berninski progi na 2.253 ndm. Tu je točka razvodja med Črnomorskimi in Jadranskimi vodami. Naprej do končne postaje  Tirano – Italija. Prestop na italijanski vlak, smer Milano, prestop za Benetke in Trst do Ljubljane, prihod ob 21.48.

CENA ROMANJA: 515 € za člane.

Cena vključuje:

 • železniško vozovnico za vse navedene proge,
 • 1x spanje v mladinskem domu, 1x spanje na vlaku v ležalnikih, 2x v hotelu, spanje z zajtrkom, razen prvi dan, ko je vlak;
 • nezgodno zavarovanje

V ceno ni vključeno: hramba prtljage v garderobah na postajah, vstopnine, ostali obroki, ki niso na programu.

Prijava na komisariat@rkc.si ali s spletno prijavnico.

Ob prijavi je potrebno navesti:

 • priimek in ime,
 • rojstni datum,
 • štev. osebnega dokumenta s katerim boste potovali.

Prijave sprejemamo takoj, najpozneje do 20. februarja 2019.

Plačilo ob prijavi: 300 €, doplačilo za enoposteljno sobo -  80 €.

Nasvet: priporočljiva prtljaga v nahrbtniku zaradi lažjih prestopov na postajah, lahko pa tudi smuči, kdor bi želel.

Pripravil p. Peter