Avtor: svdezela Datum: 18. 08. 2018

Mati Terezija in škof Gnidovec - 18. avgust 2018

ROMANJE V DUHOVNI SVET PRAVOSLAVJA ČRNE GORE IN KOSOVA,

TUDI MATI TEREZIJA IN ŠKOF GNIDOVEC

od 18. do 21. avgusta 2018

Namen romanja je odkriti skrivnostne duhovne lepote pravoslavja, počastiti najstarejšo ikono Marije Filermske ter obiskati okolja, kjer je misijonaril naš rojak Gnidovec, ki je bil zgled gorečnosti Materi Tereziji.

Program:

  1. dan, 18. 8. – sobota: polet iz Brnika v Podgorico, obisk pravoslavne  katedrale in katoliške cerkve, kjer bo sv. maša (pri bratih salezijancih), namestitev v hotelu, večerja, prosto.
  1. dan, 19. 8. - nedelja: obisk Cetinja in narodnega muzeja s počastitvijo edinstvene Marijine ikone FILERMOS, ki je po skrivnostnih poteh našla zavetje v muzeju na Cetinju. V kapeli pri sestrah FBS nedeljska sv. maša, odhod k samostanu OSTROG, k nestrohnjenemu sv. Vasiliju Ostroškemu. Počastitev relikvij sv. Janeza Krstnika in sv. Križa. Povratek v Podgorico, večerja, počitek.
  1. dan, 20. 8. - ponedeljek: zgodnji odhod proti Kosovu (daljša vožnja); obisk samotana v Peći in v Gračanici, zvečer prihod v Prištino; sv. maša in namestitev.
  1. dan, 21. 8. - torek: sv. maša v Letnici, kosovski božji poti, ki je povezana tudi s škofom Gnidovcem; popoldne polet iz Prištine v Ljubljano.

Prispevek za romanje - 495 €. Cena velja za člane Društva prijateljev Svete dežele.

Cena vključuje: letalski prevoz, avtobusni prevoz, 3x polpenzion, organizacijo in vodstvo.

V ceno niso vključene vstopnine in napitnine. Doplačilo za enoposteljno sobo - 60€.

Prijave sprejemamo takoj zaradi omejenega števila mest na letalu, najpozneje do 25. maja 2018.

Ob prijavi navedite: ime in priimek, naslov, številko mobilnega telefona, e-naslov, rojstni datum, številko potnega lista.

Plačilo ob prijavi – 200 €.

Za Kosovo potrebujete veljaven potni list!

program sestavil: p. Peter Lavrih, OFM