Avtor: svdezela Datum: 24. 01. 2018

Švica - 24. januar 2018

Stolnica v Milanu

ŠVICA: Marijina božja pot EINSIEDELN

Glacierexpress in Berninapass

vlak na celotnem potovanju

24.  – 27. 1. 2018

---  ODPADE  ---

4 dni: 2 noči v mladinskih domovih z več ležišči, 1 noč vlak z ležalniki – od srede do sobote zjutraj

Švica je bila vedno lepa in draga dežela – zimska zasnežena pot pa je prav čarobna.. Zato imate pred seboj takšen program, ki bo v lepoti zime pokazal Švico v popolnoma novi podobi.  Izbran program vas pelje od vzhoda do zahoda, skozi Valis v Engadin, vedno po izbranih progah, ki razkrivajo čudovite podobe zimske neprehodne  Švice, a vlak premaguje snežne zamete. Bivanje je preprosto, v mladinskih domovih in na vlaku.

PROGRAM:

1, dan: 24. 1. (sre.) – Zjutraj odhod busa z Viča na vlak v Monfalcone (Tržič), vožnja preko Milana (eurostar), Domodossole v Zermatt. Postanek v Milanu, obisk stolnice in sv. maša. Vožnja s prestopi v Švico. Namestitev v planinskem domu z več ležišči. Večerja.

2. dan: 25. 1. (čet.) – DAN ZA NAJLEPŠI VLAK V ŠVICI – GLACIEREXPRESS – NAJPOČASNEJŠI EKSPRESS. Na vlaku je možna tudi postrežba, vendar švicarske cene še niso usklajene z našimi. Priporočljiv je dobro založen nahrbtnik s prigrizki in dobrimi tekočinami. Ni ovir. Nadaljevanje po slikoviti gorski pokrajini do Samedan in še naprej do prelaza na Berninski progi na višini 2,253 m (Ospizio Bernina). Tu je točka razvodja med Črnomorskimi in Jadranskimi vodami. V Sargansu prestop na vlak v Tirano. Tam je že Italija in namestitev ter večerja.

3. dan: 26. 1. (pet.) – Po zajtrku se spet vračamo v Švico in v jutranjem svitu občudujemo slavno Retijsko železnico, ki je na Unescovem seznamu tehnične dediščine. Preko prelaza Bernina prispemo v St. Moritz, tam kratek postanek za ogled mondenega gorskega središča in nadaljevanje vožnje proti osrednjemu Marijinemu svetišču EINSIEDELN. Popoldne romarska sv. maša, nekaj prosto, nato pa do Züricha in tam namestitev v ležalnike po 4 v kupeju. Nočni vlak v Ljubljano.

4. dan: 27. 1. (sob.) – Ob 8.12 prihod vlaka v Ljubljano.

CENA ROMANJA: 555 € za člane: železniška vozovnica za vse navedene proge, 2x spanje v mladinskem domu s polpenzionom, 1x spanje na vlaku v ležalnikih.
Plačilo ob prijavi: 300€. Prijave takoj, najpozneje do 5. jan. 2018.

V ceno NI vključeno: hranitev prtljage v garderobah na postajah, vstopnine,ostali obroki, ki niso na programu.

ZGODNJE PRIJAVE IN PRVI DEL PLAČILA DO 1. dec. 2017 – 30 € POPUST.

Ob prijavi potrebujemo: priimek, ime, rojstni datum in štev. osebnega dokumenta.

Pripravil p. Peter