Preskoči na vsebino

Vnesite vaš naslov


Marijina božja pot EINSIEDELN – ŠVICA

Glacierexpress in Berninapass

vlak na celi poti

od 4. do 7. oktobra 2017

4 dni: od srede do sobote zjutraj

2 noči v mladinskih domovih z več ležišči in 2 noči na vlaku z ležalniki

Švica je bila vedno lepa in draga dežela. So pa še vedno možnosti, da si deželo ogledaš, in občuduješ na način potovanja z vlakom in nekoliko peš. Zato imate pred seboj program, ki bo v lepoti jesenskih barv pokazal Švico v popolnoma novi podobi. Popotovali bomo od vzhoda do zahoda, skozi Valis v Engadin, vedno po izbranih progah, ki razkrivajo čudovite podobe jesenske Švice. Bivanje je preprosto, v mladinskih domovih in na vlaku.

PROGRAM:

 1. dan, 4. oktober (sreda): ob 4.45 odhod avtobusa z Viča na vlak v Monfalcone (Tržič); vožnja s prestopi preko Milana (eurostar), v Švico - Domodossole v Zermattu. Sveta maša, namestitev v planinskem domu z več ležišči, večerja.
 2. dan, 5. oktober (četrtek): dan za najlepši vlak v Švici – GLACIEREXPRESS - najpočasnejši ekspress. Na vlaku je možna tudi postrežba, vendar  švicarske cene še niso »usklajene« z našimi. Priporočljiv je dobro založen nahrbtnik s prigrizki in dobrimi tekočinami. Ni ovir. Nadaljevanje po slikoviti gorski pokrajini do Sameda in še naprej do prelaza na Berninski progi na 2,253 m/ndm (Ospizio Bernina). Tu je točka razvodja med Črnomorskimi in Jadranskimi vodami. V Sargansu prestop na vlak za Tirano - Italija in namestitev ter večerja.
 3. dan, 6. oktober (petek): po zajtrku nazaj v Švico, na slavno Retijsko železnico, ki je na Unescovem seznamu tehnične dediščine. Preko prelaza Bernina v St. Moritz, tam kratek postanek za ogled mondenega gorskega središča in nadaljevanje vožnje proti osrednjemu Marijinemu svetišču EINSIEDELN. Popoldne romarska sveta maša, nekaj prosto, nato pa do Zuricha in tam namestitev v kupeje s 4 ležalniki. Nočni vlak do Ljubljane.
 4. dan, 7. oktober (sobota): ob 8.12 prihod vlaka v Ljubljano.

CENA ROMANJA: 555 € za člane

Cena vključuje:

 • železniška vozovnica za vse navedene proge,
 • 2x spanje v mladinskem domu s polpenzionom,
 • 1x spanje na vlaku z ležalniki.

Cena ne vključuje:

 • hrambo prtljage v garderobah na postajah,
 • vstopnin,
 • obrokov, ki niso na programu.

Prijave takoj, najpozneje do 10. septembra 2017. Plačilo ob prijavi - 300 €.

Zgodnja prijava in prvi del plačila do 1. septembra  – 30 € popusta.

MOŽNOSTI PRIJAVE (obvezna pisna prijava):

 • s spletno prijavnico na spletni strani Komisariata: www.sveta-dezela.si
 • s prijavnico, ki vam jo pošljemo po e-pošti ali navadni pošti
 • ostale oblike prijave niso veljavne.

Pripravil p. Peter Lavrih

Print Friendly and PDF