Preskoči na vsebino

Mehika - Guadalupe - 20. november 2017


MEHIKA

Romanje k Mariji v Guadalupe s patrom Petrom Lavrihom

20.- 29. november 2017

Program:

1. dan: Ljubljana-Mexico City

Prevoz do enega od okoliških letališč in polet z enim postankom proti Mehiki. Nočni let.

2. dan: Mexico City, Xochimilco

Ogled največjega mesta na svetu bomo pričeli na glavnem trgu, Zocalu, kjer je bilo nekoč središče azteškega Tenochtitlana. Trg obkrožata katedrala in Narodna palača z murali Diega Rivere, ki si ju bomo ogledali. Sveta maša v stolnici. Obiskali bomo svetovno znani antropološki muzej in v njem odkrivali skrivnosti starih indijanskih kultur. Nato se bomo odpeljali do plavajočih vrtov v Xochimilcu, kjer bomo spoznali, kako so si Azteki organizirali svoje poljedelstvo. Večerja in nočitev.

3. dan: Ciudad de Mexico-Guadalupe-Teotihuacan-Ciudad de Mexico

Obiskali bomo največje romarsko središča v Ameriki, kjer bomo počastili guadalupško Marijo, zavetnico Latinske Amerike. V tamkajšnjem svetišču bomo imeli tudi mašo. Ogledali si bomo tudi kapelico Tepayac. Popoldan se bomo napotili še do Teotihuacana, nekoč najpomembnejšega mesta v srednji Ameriki. Do danes so se ohranile izjemne piramide Lune in Sonca, tu so tudi citadela, Avenija mrtvih in druge zanimivosti. Za konec dneva bomo spoznali še samostan Acolman iz 16. stoletja. Večerja in nočitev.

4. dan: Ciudad de Mexico-Puebla-Oaxaca

Mimo znamenitih vulkanov Ixtacchiuatl in Popocatepetl bomo prispeli v Pueblo, odlično ohranjeno kolonialno mesto s sedemdesetimi cerkvami. Sprehodili se bomo po mestnem središču, si ogledali katedralo, kjer bomo imeli tudi sv. mašo, Roženvensko kapelo in glavni trg. Sledi vožnja preko verige Sierra Madre del Sur, kjer bomo uživali v pogledu na prostrana področja, poraščena s čudovitimi kaktusi. Proti večeru bomo prispeli v Oaxaco, izjemno zanimivo mesto z značilnim indijanskim pridihom. Večerja in nočitev.

5. dan: Oaxaca-Monte Alban-Mitla-Tule-Coyotepec-Oaxaca

Zjutraj se bomo povzpeli na najpomembnejše svetišče starih Zapotekov Monte Alban, ki je izjemno arheološko najdišče. V Oaxaci bomo v muzeju videli zlati zaklad iz enega od grobov na Monte Albanu. Odpeljali se bomo do Mitle z zanimivo cerkvijo in posebnimi geometričnimi gravurami v ostankih nekdanjih templjev. V kraju Tule bomo videli najdebelejše drevo na svetu, v Coyotepecu pa spoznali postopek izdelave ročnih izdelkov iz črne keramike. Ustavili se bomo tudi v značilni destileriji za pokušino lokalne pijače mezcal. Večerja in nočitev.

6. dan: Oaxaca-Cholula-Puebla

Odpeljali se bomo nazaj proti Puebli in obiskali Cholulo, Mesto 365 cerkva in nekoč najpomembnejše versko središče predšpanske Amerike. Sveta maša. V bližini bomo spoznali še dve zanimivi indijanski baročni cerkvi Santa Maria Tonantzintla in San Francisco Acatepec. Večerja in nočitev.

7. dan: Puebla-Tlaxcala-Ocotlan-Puebla

Odšli bomo do Tlaxcale, ki je znana po tem, da je ponudila pomoč Špancem v boju proti Aztekom. Zavezništvo s Španci je prikazano tudi na odličnih muralih v vladni palači. Sledil bo ogled frančiškanskega samostana v Ocotlanu, kjer stoji tudi ena od najlepših mehiških cerkva. Pred vrnitvijo v Pueblo se bomo ustavili še pri eni najlepših mehiških cerkva San Miguel del Milagro. Večerja in nočitev.

8. dan: Puebla-Taxco

Pot nas bo vodila do nekdanje srebrne prestolnice, Taxca. Že prvi pogled na mesto na hribu je res osupljiv. Tu je čudovita baročna katedrala Santa Prisca, kjer bomo imeli mašo. Sprehodili se bomo po barvitih in živahnih kolonialnih ulicah, se ustavili na indijanski tržnici in zavili v katero od številnih trgovinic s srebrom. Večerja in nočitev.

9. dan: Taxco-Cuarnevaca-Mexico City-Evropa

Mimo Cuernevace, kjer je imel svojo rezidenco cesar Maximilijan Habsburški, se bomo vrnili v Mexico City. Maša in še nekaj prostega časa za nakupe. Nato prevoz na letališče in polet proti Evropi.

10. dan: Ljubljana

Še polet v Ljubljano ali na eno od bližnjih letališč ter prevoz do odhodnih krajev.

 

CENA: 1.990 (najmanj 25 potnikov),

2.090 (najmanj 20 potnikov),

2.190 (najmanj 15 potnikov);

VKLJUČUJE: letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih 4****, polpenzione, vse vstopnine, prevoze po Mehiki, slovensko strokovno in duhovno vodstvo (vsak dan sv. maša), zdravstveno zavarovanje z asistenco;

DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 280 evrov, vstopnine 60 USD (vodiču na poti), pričakovane napitnine 50 USD;

PLAČILNI POGOJI: 30% akontacije ob prijavi, preostalo lahko na obroke;

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in so na voljo v poslovalnici.

PRIJAVE  NA AGENCIJO TRUD:

Turistična agencija TRUD
Krekov trg 1
SI - 1000 Ljubljana
Slovenija
 
T: +386 (0)1 360 28 20
E: trud@trud.si
W: www.trud.si

Print Friendly and PDF