Avtor: svdezela Datum: 18. 03. 2015

K sv. Mateju v Salerno - 18. marec 2015

Romanje k sv. evangelistu Mateju v Salerno

Pompeji, Vezuv, sončna obala amalfitanska, Capri

S HITRIM VLAKOM, pet dni/štiri noči

18. – 22. marec 2015

PROGRAM:

  1. dan, 18. marec: z avtobusom do Benetk - Mestre, hitri vlak do Salerna, namestitev v hotelu v Salernu in večerja.
  2. dan, 19. marec: zjutraj ogled Salerna, stolnice sv. evangelista Mateja- zavetnika carinikov, avtobusni prevoz do Pompejev in ogled arheoloških ostankov iz leta 79, ko je mesto zasul vulkanski pepel in ga uničil. Tam bo tudi sveta maša; ob ugodnem vremenu vzpon na Vezuv. Povratek v Salerno, večerja.
  3. dan, 20. marec: najlepša obala južne Italije - »costa amalfitana« od Sorenta, Amalfi in Maiori do Salerna. Sveta maša  v Cava dei Tirreni, čudovitem Marijinem božjepotnem svetišču, s kadilnico, kot je v Santiagu; izvirna razstava jaslic. Zvečer povratek v Salerno, večerja.
  4. dan, 21. marec:  jutranja sveta maša in izlet z ladjo na slikovit otok CAPRI, ki je povezan z mnogimi umetniki zaradi lepot, ki jih je Stvarnik tam obilno posejal.  Ves dan si bomo vzeli čas za peš potepanje po otoku. Zvečer povratek v Salerno, večerja.
  5. dan, 22. marec: zgodnji zajtrk in hitri vlak proti Mestram, kamor prispemo popoldne. Sledi avtobusni prevoz  v Ljubljano.

CENA ROMANJA: 520 € (za člane Društva), ostali 10% več.

CENA VKLJUČUJE: vse avtobusne prevoze, hitri vlak iz Mester do Salerna in nazaj, namestitev v hotelu s polpenzionom, ladijski prevoz na Capri in nezgodno zavarovanje »Tujina«.

CENA NE VKLJUČUJE vstopnin.

Prijave sprejemamo takoj, najpozneje do 15. februarja 2015 (zaradi rezervacije hitrega vlaka).

Ob prijavi plačilo 200 €, ostalo 10 dni pred odhodom.

 

Program sestavil p. Peter