Avtor: svdezela Datum: 15. 01. 2015

Švica - 15. januar 2015

ŠVICA - V ZIMSKO IDILO

BERNINA PASS, ST. MORITZ Z VLAKOM

15. – 18. januar 2015

(4 dni, 3 nočitve v mladinskih domovih z več ležišči)

PROGRAM:

  1. dan, 15. januar (četrtek):  ob 09.22 odhod vlaka iz Ljubljane.  Vožnja s prestopi do Švice skozi idilično Tirolsko, Innsbruck, predor Arlberg na zahod Avstrije v Predarlsko. Tam prenočevanje v mladinskem domu z več ležišči, večerja v lastni režiji.
  1. dan, 16. januar (petek): po zajtrku z vlakom v švicarski Graubuenden, postanek v Churu, sveta maša v spomin na delovanje našega rojaka nadškofa Šuštarja; naprej do Pontresine, obisk St. Moritza, mondenega švicarskega letoviškega kraja; večerja in prenočevanje v planinskem domu z več ležišči.
  1. dan, 17. januar (sobota): Ozkotirna proga preko prelaza Bernina spada v švicarski sistem privatnih prog – Rhatische Bahn in je uvrščena na Unescov seznam svetovnih znamenitosti. Po zajtrku v radost zimske idile, ponujamo dve možnosti:
  • z vlakom po berninski progi do italijanskega mesta Tirano, tam obisk Marijinega svetišča ter sveta maša.
  • SMUČARSKI DAN na Bernini ali na enem izmed številnih smučišč (smuči in opremo je potrebno vzeti s seboj!).
       Večerja in prenočevanje v Pontresini.
  1. dan, 18. januar (nedelja): po zajtrku in sveti maši vlak po berninski progi, skozi Avstijsko Tirolsko proti Sloveniji, s prihodom v Ljubljano ob 21.34.

CENA POTOVANJA: 370 €  za člane.

V ceno je vključeno: železniška vozovnica za vse navedene proge,3x spanje v mladinskem domu z zajtrkom in 2 polpenziona).

Prijava takoj oz. najkasneje do 20. decembra 2014, po e-pošti komisariat@rkc.si ali v pisarni Komisariata. Plačilo ob prijavi: 200 €.

Pripravil p. Peter Lavrih, ofm