Avtor: svdezela Datum: 13. 10. 2014

Baragova pot - 13. oktober 2014

V AMERIKO PO BARAGOVI POTI IN ŠE KAJ….

od 13. do 21. oktobra 2014 

UDELEŽBA NA BARAGOVI PROSLAVI SKUPAJ S SLOVENCI IZ ZDRUŽENIH DRŽAV IN KANADE

Ker ima škofija Marquett novega škofa, je proslava v Marquettu prestavljena na oktober; novi škof ima namreč v septembru, skupaj z drugimi novoimenovanimi škofi, pripravljalni seminar v Rimu. Tako je odločila škofija in zato smo morali časovno prilagoditi celoten program. Spremenjen je polet in program po dnevih, ostalo pa je, kot je bilo prvotno načrtovano. Prosimo, da v najkrajšem možnem času potrdite svojo udeležbo.

 

PROGRAM:

  1. dan, 13.10. (ponedeljek):  odhod ( približno ob dveh ponoči) z avtobusom proti letališču v Benetkah (Marco Polo); polet v Amsterdam ob 6.35 in naprej via Detroid v Baragov Marquett.  Namestitev v hotelu za 3 noči. Prvi ogledi mesta.
  2. dan, 14. 10. (torek): se odpravimo zahodno od Marquetta v Baragovo okrožje. Ne moremo mimo veličastnega kipa v čast našemu misijonarju na pol poti med krajem Barago in L'Anse. Ob poti si bomo ogledali številne preproste kamnite talilne peči  »Bakrove dežele«. Vračamo se nazaj v Marquett.
  3. dan, 15.10. (sreda): ponovno bi prečkali most na Gornji polotok – Upper Peninsula in šli do Brzic svete Marije, mesta Sault Ste. Marie, prvega sedeža Baragove škofije. Povratek čez grmičasto ravnino Marquetta je kar dolg. Prespimo v Marquettu.
  4. dan, 16.10. (četrtek): četrtek bi bil dan za most čez preliv Mackinac in vožnja z ladjico na zgodovinski otok Mackinac. Ta širok preliv veže jezeri Huron in Michigan, dve od petih, ki imata gladino na isti nadmorski višini. Ker je preliv širok in miren, nekateri ne priznavajo dveh jezer, ampak le eno – s tem nastane največje jezero sveta. Ogledali bi si še Harbor Springs, Petoskey, Indian River. Prenočevanje nekje na poti.
  5. dan, 17.10. (petek): ogled prve katedrale, z nekaj predmeti, ki so bili Baragova last in maša v njej. Ogled prehoda prekooceanke preko zapornic. Možno prečkanje v Kanado. Barvite pečine južne obale jezera. Nakupovalni večer. Prespimo v Marquettu.
  6. dan,  18.10. (sobota): v Marquettu, Baragovi dnevi, proslava, slovenska sv. maša zvečer srečanje s Slovenci iz ZDA in Kanade.
  7. dan, 19.10. (nedelja): v Marquettu, stolnica, Baragov grob, ki je prenesen v novo kapelo, osrednje slavje Baragovega srečanja, proslava, skupno kosilo.
  8. dan, 20.10. (ponedeljek): dopoldne prosto za morebitne nakupe, popoldne odhod na letališče v Marquettu, via Detroit, nočni let.
  9. dan, 21.10. (torek): odhod domov, let preko Pariza v Benetke (pristanek ob 15h) in avtobus do Ljubljane.

Potovali bomo v skupini 15 do 20 oseb, z letalom in minibusom.

CENA ROMANJA (za člane) - 1.800 € (udeležba do 20 oseb).

Prijava do 1. julija 2014. Ob prijavi se plača 500 €, ostanek do 1. oktobra 2014.

 

V ceno je vračunano: vsi navedeni prevozi (avtobus, letalo).. Namestitev je v motelih (dvoposteljne sobe) s polpenzionom (zajtrk in večerja). Za enoposteljno je doplačilo 20 € na noč.

V ceno ni vračunano: vstopnine, prevoz  z ladjo in napitnine - 40 € na osebo.

 

Pomembno!

Potniki, ki potujejo v ZDA, morajo ob rezervaciji letalske vozovnice priložiti podatke potnega lista. To storite ob prijavi na romanje.

Potniki, ki potujejo v ZDA, morajo vsaj 3 dni pred odhodom opraviti prijavo na spletni strani:

https://esta.cbp.dhs.gov

Stroške »esta« plača vsak sam.

 

Program sestavila: dr. Franci Jereb in p. Peter