Avtor: svdezela Datum: 5. 07. 2014

Sveta dežela - 5. julij 2014 - z birmanci

SVETA DEŽELA POLETI - Z BIRMANCI

od 5. do 12. julija 2014

"Poletje v Sveti deželi" – tudi za mladino, birmance in botre!

HOTELSKA NAMESTITEV - 8 DNI

Poleti je romanje v Sveto deželo posebno doživetje! V Evropi je vročina, v Sveti deželi pa svežina in ker ni vlage, je romanje zelo prijetno. Pridite v Jeruzalem!

 

Program romanja:

 1. dan, 5.7. (sob.): zjutraj odhod na letališče v Zagreb; pristanek v Tel Avivu, nastanitev v Nazaretu, prenočevanje.
 2. dan, 6.7. (ned.) : Nazaret, mesto Jezusove mladosti - bazilika Oznanjenja, Jožefova cerkev, shodnica, Stella Maris, Muhraka, Elijeva daritev na Karmelu, večerja v Nazaretu.
 3. dan, 7.7. (pon.): Galilejsko jezero, obisk krajev ob jezeru, kjer je Jezus učil in delal čudeže - gora Blagrov, Tabga, Kana Galilejska, Mensa Domini (sveta maša), večerja.
 4. dan, 8.7. (tor.): Mrtvo morje -  zjutraj gora Tabor, gora Jezusove spremenitve, nato Jeriha, najstarejše in najnižje ležeče utrjeno mesto na svetu, Qumran (kraj najdenja mrtvomorskih rokopisov), kopanje v Mrtvem morju, namestitev v Betlehemu, večerja.
 5. dan, 9.7. (sre.): Oljska gora in dogodki, ki so vezani na Jezusovo trpljenje: Getsemani, Votlina izdajstva, Dominus flevit, Očenaš, Vnebohod, Betfage, sveta maša, večerja.
 6. dan, 10.7. (čet.): Jeruzalem - praznovanje Velike noči. Dvorana zadnje večerje na sv. Sionu, Božji grob, Kalvarija, zid žalovanja, sveta maša v Božjem grobu.
 7. dan, 11.7. (pet.): Betlehem -  praznovanje Jezusovega rojstva, obisk bazilike rojstva, mlečne votline. Popoldne obisk rojstnega kraja sv. Janeza Krstnika v Ein Karemu in novega dela mesta Jeruzalem.
 8. dan, 12.7. (sob.): pot domov -  zgodaj zjutraj odhod na letališče v Tel Aviv. Polet proti Zagrebu, avtobusni prevoz v Ljubljano.

Bivanje: hoteli v Nazaretu, Jeruzalemu in Betlehemu, dvo- in tro- posteljne sobe (TWC, polpenzion).

Cena: 990 € - velja za udeležbo nad 40 oseb; do 39 udeležencev je cena 1.080 €.

V ceno je vključeno: letalske vozovnice in letališke takse, polpenzioni v Sveti deželi, avtobusni prevozi na celotni poti, vstopnine kot je navedeno v programu, zavarovanje "Elvia". V ceno niso vračunane napitnine – 25 € po osebi in se plačajo v Izraelu. Potrebujete veljaven potni list (do izteka veljavnosti vsaj še 6 mesecev); viza za Izrael ni potrebna.

Način plačila: Ob prijavi se plača 470 €, ostalo 14 dni pred odhodom. Prijava je sprejeta, ko je prvi del plačila (470 €) poravnan.

Riziko odpovedi: uredite sami na zavarovalnici ali na našem  tajništvu.

Prijave sprejemamo takoj ali najpozneje do 31. maja 2014.

Podatki potrebni ob prijavi: (kot so v vašem potnem listu)

 • priimek in ime,
 • točen naslov,
 • datum rojstva,
 • e-naslov in telefon,
 • številka potnega lista in datum veljavnosti.

Vodstvo romanja: p. Peter Lavrih, ofm, CTS.

Za odlično pripravo vam bo koristen DVD o Sveti deželi, ki ga lahko naročite po pošti ali dobite v pisarni Komisariata za Sveto deželo (cena 15 €).

Romajte v Sveto deželo s frančiškani, ki so varuhi božjega groba v Jeruzalemu in varuhi svetih krajev!