Avtor: svdezela Datum: 27. 01. 2014

Slonokoščena obala - februar 2014

ROMANJE NA SLONOKOŠČENO OBALO,
OBISK SLOVENSKIH MISIJONARJEV

ČAS: 26. JAN. – 9. FEBR. 2014

 

Že kar nekaj novih misijonskih obzorij v preteklih letih je za nami: Madagaskar, Zambija, Malavi… Sedaj pa na drugo stran Afrike, spet k slovenskim misijonarjem na Slonokoščeno Obalo. Konec januarja in še v februar 2014 bo najugodnejša afriška klima tudi za nas. Program je zelo zanimiv, da bomo spet prišli prav v dušo afriškega človeka, ki je naraven, nenarejen, le to pa je možno najbolj izvirno skozi misijonarje, ki so ljudem najbližji.

 

PROGRAM:

 1. dan: 26.1. 2014 (NEDELJA) – Zjutraj sv. maša na Viču, avtobusni prevoz na letališče v Benetkah, Dopoldne polet preko Pariza v Abidjan. Pristanek zvečer. Nočitev v Abidjanu v katoliškem centru.
 2. dan: 27. 1. (ponedeljek) Zjutraj odhod proti San Pedro, kosilo na poti, po možnosti pri sestrah frančiškankah v Fresku. Popoldne prihod v San Pedro, namestitev v katoliškem centru Bethel.
 3. dan: 28. 1. (torek) – San Pedro, ogled mesta, obale, ganske vasi, tržnice.
 4. dan: 29. 1. (sreda) – San pedro, obisk pristanišča, ogled mesta, večerja v restavraciji na obali ob Atlantskem oceanu.
 5. dan: 30. 1. (četrtek) – Izlet v Zaliv morskih deklic (50 km), kopanje, kosilo v afriški restavraciji.
 6. dan:31. 1. (petek) – pot v neznano, misijonsko presenečenje.
 7. dan: 1. febr. (sobota), prosto, počitek, nakupovanje, pogovor na misijonski postaji.
 8. dan: 2. 2. (nedelja) , obisk sosednje župnije (kjer dela misijonar Ivan), maša, obisk vasi, afrisko podeželje. Povratek v San Pedro, v center. Vse te dni se bomo  vracali spat v center Bethel.
 9. dan: 3. 2. (ponedeljek) odhop proti severu v turisticno mesto  Man. Ogled mesta, obisk visecega mostu, spominki.... Nocitev v katoliskem centru .
 10. dan: 4. 2. (torek), odhod proti Yamoussoukro (politicno glavno mesto) z znamenito cerkvijo, "kopijo vatikanske bazilike". Nočitev v katoliškem centru....
 11. dan: 5. in 6. 2. (sreda - četrtek), ogled naravnega reservata, nočitev na misijonski postaji.
 12. dan: 7.2. (petek) odhod v Abidjan ekonomsko glavno mesto), ogled mesta, nočitel v katoliškem centru.
 13. dan: 8. 2. (sobota), ogled mesta Abidjan in mesta Grand Basam, prvo glavno mesto dežele, zgodovinsko mesto, nakup spominkov, maša v stolnici. Sklepna večerja, slavje Slovenskega kulturnega praznika in odhod na letališče, polet preko Pariza v Benetke.
 14. dan: 9. 2. (nedelja) pristanek v Benetkah ob 12.00. Zahvalna sv. maša v Novi Gorici na Kapeli.

 

Predhodne priprave:

Za Slonokoščeno obalo je potreben vizum in cepljenje proti rumeni mrzlici. Cepljenje opravite na ustreznem zavodu v domačem kraju. Za pridobitev skupinske vize vam bomo posredovali podatke po vaši dokončni prijavi.

 

CENA IN STROŠKI: 2.050 € (članska cena); POPUST ZA PRIJAVE DO 12.OKT.2013 JE 150€.

(PLAČILO OB PRIJAVI: 900€ do vključno 12. 10. 2013)

Prevoz na letališče in nazaj, vsi letalski prevozi, letališke takse, namestitev na misijonskih postajah v domovih duhovnosti, vsi prevozi kot je v programu, polpenzionska namestitev (hrana zjutraj in zvečer), nezgodno zavarovanje »elvia«. Enoposteljnih sob ni.

Rizik odpovedi lahko naredite ob prijavi na našem Društvu.

 

NI VKLJUČENO: stroški za pridobitev vize, cepljenje proti rumeni mrzlici. Ob obisku misijonarjev je primerno dati dar za podporo misijonom.

PRIJAVE: za prijave po 12. 10. 2013 je cena brez popusta 2.050€ (razlog: omejeno število ugodnih letalskih vozovnic; za kasnejše vpise je redna cena – 2.050€.

NAČIN PLAČILA: Ob prijavi: 900€; do 1. 12.: 500€; do 15. 1. 2014 še dokončna razlika.

Program je pripravljen v sodelovanju z misijonarjem g. Pavletom Bajcem.

p. Peter