Avtor: svdezela Datum: 6. 09. 2013

Grčija - september 2013

GRČIJA – APOSTOLSKO POTOVANJE SV. PAVLA PO EVROPSKI CELINI

od 6. do 14. septembra 2013, avtobus / ladja / 9 dni

Apostol Pavel je na drugem misijonskem potovanju v letih 50-53 po Kristusu prvikrat prišel v Evropo iz Male Azije. Naše romanje v Grčijo ima namen, da  obiščemo kraje in mesta, ki jih je Sv. Pavel, Apostol narodov, zaznamoval z Evangelijem našega Gospoda Jezusa Kristusa. Romanje bo potekalo z avtobusom in ladjo.

PROGRAM:

1. dan - 6. 9. (petek): Zgodaj zjutraj (ob 5h) odhod avtobusa z Viča v Ljubljani, smer Hrvaška, Srbija, do Niša. Mesto s spominom na Konstantina Velikega, sv. Heleno in milanski edikt  leta 313 – 1700 letnica! Sv. maša, namestitev, večerja.

2. dan – 7. 9. (sobota): zjutraj odhod proti Skopju sv. maša v kapeli Matere Terezije, obisk spomenika Matere Terezije v središču Skopja in nadaljevanje vožnje do Soluna. Prihod v Solun, namestitev za 2 noči, večerja, prenočevanje (Pavel je pisal dve pismi v Solun).

3- dan. – 8. 9. (nedelja): Sv. maša v  Filipih in obisk Neapolisa. Tu je sv. Pavel najprej stopil na evropska tla, ko se je pripeljal iz Male Azije. Povratek v Solun, večerja.

4.- dan. – 9. 9. (ponedeljek): Na vrsti je Beroja (Veria) (Apd 17, 10-14), sv. maša in naprej v Meteore, samostani na visokih skalah. Srečanje s pravoslavjem in meniškimi skupnostmi. Večerja in prenočevanje.

5. dan. – 10. 9. (torek):  Zapuščamo Meteore in stopamo v svet grške antike, smer Atene. Obisk delfskega preročišča in nadaljevanje do glavnega mesta. Namestitev, večerja in prenočevanje.

6. dan.- 11. 9. (sreda): Sv. maša v katoliški katedrali. Dan za Atene! Pavlov areopag, njegov govor po 2000 letih še odmeva, popoldne proti Korintu, večerja, prenočevanje.

7. dan – 12. 9. (četrtek): sv. maša - Nova smer apostola Pavla: Korint in dve pismi Korinčanom; Mikene in Epidauros, odhod na ladjo v Patras, namestitev, večerja, vožnja do Trsta.

8. dan – 13. 9. (petek): počitek na ladji.

9. dan.- 14. 9. (sobota): v nočnih urah prihod v Trst, avtobusna vožnja v Ljubljano.

CENA ROMANJA za člane je 795€, za nečlane 875€(ob udeležbi 40 in več; do 39 udeležencev je cena višja za 80€; do 30 udeležencev je cena višja za 110€. Vključuje potovanje s turističnim, klimatiziranim avtobusom, cestnine in pristojbine, polpenzionska namestitev (večerja in zajtrk) v hotelih s TWC; ladja 2 dni Patras – Trst v notranjih kabinah po 4; doplačilo za dvoposteljno notranjo kabino je 40€. Lokalno slovensko in strokovno biblično vodstvo.

NE VKLJUČUJE VSTOPNIN, te se plačujejo sproti (kar bo zneslo približno 50 €).

ZA romanje  nujno potrebujete POTNI LIST, ker potujemo skozi Srbijo in Makedonijo!!

Doplačilo za ENOPOSTELJNO SOBO je 160€. – doplačilo se poravna ob prijavi.

Ob prijavi poravnate 400 €, ostalo do 20. 08. 2013.

Zdravstveno  (nezgodno) – Elvia – zavarovanje je vključeno.

PRIJAVE SPREJEMAMO TAKOJ, oz. do zasedenosti mest v avtobusu.

 

Vodstvo romanja prof. Bogomir Trošt in p. Peter Lavrih