Avtor: svdezela Datum: 25. 04. 2013

Sveta dežela - april 2013

»Kaj pa vi pravite, kdo je Jezus iz Nazareta?« (prim Lk 9,20)

Duhovne vaje med romanjem v Sveto deželo

od 25. 4. do 5. 5. 2013

10 dni / 9 noči  -  Letalo / avtobus

 

ŽIVLJENJE JE HOJA PO JEZUSOVIH STOPINJAH.

Življenje nam je dano, da bi ga izpolnili, da bi rasli in napredovali v kakovosti vse do dopolnitve, ko bo Bog vse v vsem. Kako naj gremo skozi življenje in ne zgrešimo cilja, nam je pokazal sam Božji Sin. Bog se je učlovečil, živel, deloval, umrl in vstal od mrtvih v določenem času in prostoru. V Sveti deželi so še vedno sledi, ki govorijo o Njem in o ljudeh, ki so ga poslušali in hoteli izpolnjevati njegovo voljo.

DUHOVNE VAJE so odkrivanje Jezusovega nauka in pozorno sledenje njegovemu zgledu.

Bog govori in človek posluša. Božja beseda ima sama v sebi življenjsko moč rasti in preobrazbe. Človek pripravi notranje okolje, da Besedo sliši, in omogoči, da požene »bilko, klas in zrno v klasu«.  Na svetih krajih bomo brali Božjo besede in Božji Duh bo deloval, nas vodil in spreminjal življenje

POT NAS BO VODILA  od Nazareta do Jeruzalema

25.4.

četrtek

Dan potovanja od doma do Galileje.

Prihod v Galileji v zgodnjih  jutranjih urah in nastanitev.

26. 4.

petek

Na Gori blagrov in ob Galilejskem jezeru, kjer bo sv. maša, bomo prisluhnili oznanilu Božjega kraljestva, ki je tu, v nas in med nami.

V Tabghi, Kafarnaumu, Betsaidi in Cezareji Filipovi se bomo skupaj s Petrom in drugimi učenci čudili znamenjem s katerimi je Jezus potrjeval svoje besede.

27 4.

sobota

Nazaret, kraj učlovečenja Besede po kateri je vse ustvarjeno. Sv. maša v baziliki.

V Galilejski Kani se bomo  srečali z odrešenjsko resničnostjo tretjega dne, Gospodove ure, praznih vrčev in mesijanskega obilja. Večerja in nočitev v Galileji.

28. 4.

nedelja

Gora Tabor, da bi bili tudi mi deležni razodetja božjega veličastva v razsežnosti slave in darovanja.

Od tam se bomo spustili po dolini reke Jordan proti Jerihi. Vsaj od daleč, če ne od blizu, se bomo spomnili Jezusovega krsta. Videli bomo divjo smokev na katero je splezal Zahej v Jerihi in se spraševali, kaj je od Jezusa pričakoval slepi Bartimaj ob poti v Jeriho. 

Zvečer se bomo nastanili v Betlehemu, prikrajšani za izkušnjo trkanja od vrat do vrat, iščoč prenočišče in večerjo.

29. 4.

ponedeljek

Betlehem. Rodil se je davno napovedan otrok, pravi človek, a tudi pravi Bog.

Ves dan bomo imeli čas za poglabljanje v to skrivnost medtem, ko bomo obiskali votlino rojstva, mlečno votlino in Pastirske poljane. Tudi za nakup spominkov bo tu primeren kraj in čas. Večerja in nočitev v Betlehemu.

30. 4.

torek

Posebno telesno a tudi duhovno izkustvo je Mrtvo morje, ko narava spregovori našemu duhu, zato si bomo vzeli čas tudi za to izkušnjo in se povzpeli na Masado. Popoldan pa bomo obiskali še Betanijo

1. 5.

sreda

Po zajtrku se bomo poslovili od Betlehema, šli v Ain Karemu, kjer se bomo srečali z Janezom Krstnikom z Marijinim Magnificatom.

Skupaj z Jezusom pa bomo tudi slovesno vstopili v Jeruzalem iz Betfage preko Oljske gore od koder je enkratni pogled na Jeruzalem. Večerja in nastanitev v Jeruzalemu.

2. 5.

četrtek

Jeruzalem. Povsod so  znamenja vse presegajoče Božje ljubezni. Jezus je izdan, umrje na križu, vstane od mrtvih, pošlje Svetega Duha in ostane med nami kot kruh življenja v sv. Evharistiji.

Obiskali bomo Sion, dvorana zadnje večerje (maša v bližini), Galikantus, Kalvarijo in Božji grob kjer se bomo udeležili procesije v spomin Jezusovega trpljenja in vstajenja. Večerja in nočitev v Jeruzalemu.

3. 5.

petek

Ta dan bomo spremljali Jezusa po poti trpljenja. Še enkrat se bomo povzpeli na Oljsko goro, obiskali Marijin grob in votlino izdajstva. V Getsemaniju bomo s sv. mašo "bdeli" ob Jezusovi agoniji in šli z njim v molitvi križevega pota po Via Dolorosa do Kalvarije. Večerja in nočitev v Jeruzalemu.

4. 5.

sobota

Dan bomo začeli s sv. mašo v cerkvi božjega groba.

Obiskali bomo še Judovsko shodnico, stari del mesta, judovsko četrt in zid žalovanja. Prosto do večerje.

5. 5.

nedelja

Slovo od Jeruzalema, sv. maša, refleksija romanja in odhod domov.

 

DUHOVNO VODSTVO: dr. Marjan Peklaj, s. Darjana Toman.

ROMARSKO SPREMSTVO: s. Darjana Toman.

BIVANJE: v hotelih CASA NOVA v Nazaretu in v Betlehemu, dvo/tro posteljne sobe - TWC, polpenzioni .

CENA: 1.190€ (pri udeležbi nad 40), če je udeležba manj kot 40 romarjev, je cena 90€ več.

V ceno je vključeno: polpenzioni v Sveti deželi, avtobusni prevozi na celotni poti, vstopnine kot je navedeno v programu,. zavarovanje "Elvia", letalski prevoz.

V ceno niso vračunane napitnine – 30€. Potrebujete veljaven potni list (do izteka veljavnosti vsaj še 6 mesecev); viza za Izrael ni potrebna.

Način plačila: Ob prijavi se plača 470€, ostalo 14 dni pred odhodom. Napitnine se plačajo v Izraelu,  prijava je sprejeta, ko je poravnan prvi del plačila.

Romajte v Sveto deželo s frančiškani, ki so varuhi božjega groba v Jeruzalemu in varuhi svetih krajev!

 

OB PRIJAVI POTREBUJEMO:

  • Priimek in ime
  • Naslov, pošta
  • Rojstni datum
  • ŠTEVILKA POTNEGA LISTA in do kdaj velja
  • Telefon; e-naslov.
  • PLAČILO 470€ IN PRIJAVA JE VELJAVNA.

 

NAKAZILO ABANKA VIPA D.D.

TRR: 0510 0801 0637 691

Sklic: svddarj2013

Komisariat za Sveto deželo, Tržaška 85, 1000 Ljubljana.