Avtor: svdezela Datum: 27. 08. 2013

Rusija - avgust 2013

EKUMENSKO ROMANJE

MOSKVA - SERGIJEV POSAD - SANKT PETERBURG

CARSKOJE SELO - PETERHOF

od 27. avgusta do 1. septembra 2013

 

Program:

  1. dan: 27. 8. (torek): polet z Brnika v Moskvo, namestitev, večerja in prenočevanje.
  2. dan: 28. 8.: zajtrk, avtobusni ogled Moskve, sv. maša v katoliški katedrali, srečanje z nuncijem msgr. Jurkovičem, obisk pravoslavne patriarhije in bogoslovja, ostale moskovske znamenitosti, večerja ali pozno kosilo, sprehod po Rdečem trgu ali po želji vožnja s podzemno železnico, ki ima ogleda vredne postaje, počitek.
  3. dan: 29. 8.: zajtrk, sv. maša v katoliški cerkvi, obisk čudovitega samostana Sergijev Posad, ogled celotnega samostanskega naselja, kosilo, povratek v Moskvo in pozno zvečer z vlakom v Sankt Peterburg, kupeji po 4 ležišča.
  4. dan: 30. 8.: zjutraj prihod v Sankt Peterburg, avtobusni ogled mesta, obisk najlepše zbirke umetnin – Ermitaž, Petropavlovska trdnjava, reka Neva, Isaakijevska cekev, sv. maša v katoliški cerkvi, namestitev v hotelu, večerja, prenočevanje.
  5. dan: 31. 8.: Zajtrk v hotelu, sv. maša v katoliški cerkvi, Carsko selo (Puškino), ena izmed rezidenc carja Petra I., večerja, prenočevanje.
  6. dan: 1. 9.: Po zajtrku sv. maša, obisk obmorske carske rezidence Peterhof, odhod na letališče in polet v Ljubljano.

Duhovna voditelja: prof. dr. Anton Štrukelj in p. Peter Lavrih, ofm.

Cena romanja - (članska): 1.190 € (udeležba nad 40 oseb); 1.290 € (udeležba nad 30 oseb); 1.390 € (udeležba nad 20 oseb) (za člane društva PSVD) in vključuje, namestitev na vlaku in v hotelih, hrana kot je v programu, letalski prevoz, vsi avtobusni prevozi, vstopnine, kot so v programu, vodstvo, organizacija in ddv. Namestitev je polpenzionska, razen ko je nočna vožnja z vlakom.

NE VKLJUČUJE: pridobitev ruske vize: 35 €. Za pridobitev ruske vize na konzulatu v Ljubljani je potrebno rusko povabilo, ki ga bo posredovala ruska agencija, izpolnitev formularja in predložitev veljavnega potnega lista na društvo. Postopek se bo odvijal mesec dni pred odhodom. Na vlaku ni enoposteljnih kabin. Doplačilo za napitnine: 20 €.

Prijave že sprejemamo, (plačilo ob prijavi 400€, do 1. 7. še 400€; ostalo 2 tedna pred odhodom).