Avtor: svdezela Datum: 8. 02. 2013

Beneška laguna februarja 2013

Romanje ob lurški devetdnevnici na tri otoke v beneški laguni

8. februar 2013

 

- Sv. Frančišek v puščavi,

- Burano

- Murano

Program:

Petek, 8. februarja 2013 odhod avtobusa z Dolgega mostu v Ljubljani (parkirišče mestnega prometa) ob 6.30 (z avtobusne postaje št. 29A ob 6.15. Vožnja po vipavski dolini, postanek na petrolu na AC Vrtojba, okrog 7.45.

 

Pristanišče PUNTA SABIONI, vkrcanje na ladjico in vožnja do otoka sv. Frančiška. Po izročilu, naj bi se sv. Frančišek ustavil na tem otoku, ko se je vrnil iz Svete dežele. Zbiranje v cerkvi in priprava na sv. mašo (okrog 11h) v ČAST LURŠKI MARIJI. Čas za obisk samostana. Nato zopet z ladjico na otok Burano in na otok Murano. Na vsakem otoku bo kratek ogled dejavnosti. In nato z ladjico v pristanišče PUNTA SABIONI. Avtobusna vožnja v Motto di Livenza, kjer bomo v znani restavraciji imeli predpustno pojedino.

Otok Burano je osnovala družina Buriana, katera se je kasneje preselila na otok Buranello. Otok je poznan po izdelavi čipk. Naseljen s 4.000 prebivalci se nahaja 7 kilometrov severno od središča mesta (40 min z vaporettom). Nikoli ni užival neodvisnosti Murana, saj je bil sprva podrejen Torcellu kasneje Benetkam.
Otok Murano je po svetu poznan po izdelavi steklenih umetnij, katera je nadomestila prvotni dejavnosti - ribolov in solinarstvo. Podobno kot Benetke je tudi Murano sestavljen iz otokov ter mostov. V dosti manjši podobi se v mestu nahaja tudi Canale Grande.

Povratek v Ljubljano predvidoma do 20. ure.

Cena romanja: avtobus, ladja na 3 otoke, predpustna pojedina: 55 € (za člane).

PRIJAVE TAKOJ. Prijava je sprejeta, ko je poravnano plačilo na TRR DRUŠTVA. Prijave sprejemamo do zasedbe mest v avtobusu.