Avtor: arhiv Datum: 27. 01. 2012

SVETA DEŽELA po prvomajskih počitnicah

Od 3. do 10. maja 2012 Po prvomajskih počitnicah je romanje v toplo in sončno Sveto deželo pravo duhovno doživetje!

BIVANJE: v hotelih CASA NOVA v Jeruzalemu, Betlehemu in Nazaretu, dvo/tro posteljne sobe - TWC, polpenzioni .

CENA: 940‚Ź (skupina nad 40); če manj pa je cena 995‚Ź.

Rizik zavarovanja morebitne odpovedi uredite na Komisariatu.

V ceno je vključeno: POLPENZIONI v Sveti deželi, avtobusni prevozi na celotni poti vstopnine kot je navedeno v programu. Nezgodno zavarovanje za tujino "elvia".

V ceno niso vračunane napitnine €“ 30‚Ź. Potrebujete veljaven potni list (do izteka veljavnosti vsaj še 6 mesecev); viza za Izrael ni potrebna.

Način plačila: Ob prijavi se plača 470‚Ź, Prijava je sprejeta, ko je prvi del plačila poravnan.

ODHOD: z avtobusom iz LJUBLJANE preko Kranjske Gore na Dunaj in od tam polet

POVRATEK: na Dunaj in z avtobusom v Kranjsko Goro in v Ljubljano

VODSTVO ROMANJA: p. Peter Lavrih, ofm, cts

Ob prijavi si lahko nabavite KNJIGO SVETA DEŽELA,VODNIK, kar vam bo služilo za dobro pripravo na romanje( 15‚Ź), tudi DVD o celotni Sv. deželi v slovenskem prevodu (15‚Ź). Če vzamete oboje skupaj samo 20‚Ź.

PRIJAVE SPREJEMAMO takoj, oz. do zasedbe mest (50). Zadnji rok za prijavo je 01.04.2012.

Potrebujemo podatke:

Ime in priimek kot je v potnem listu,

naslov,

rojstni datum ,

številko potnega lista in do kdaj potni list velja (veljaven mora biti vsaj še 6 mesecev ob prihodu v Izrael,

telefon/e-naslov

PRIJAVE SPREJEMA: KOMISARIAT ZA SVETO DEŽELO, Tržaška 85, Ljubljana

PROGRAM ROMANJA:

DAN €“ 3. 5. (četrtek).- Zbiranje pred župnijsko cerkvijo v Kranjski Gori ob 12.15- blagoslov romarjev, prevoz z avtobusom na letališče na Dunaju. Tam čekiranje in polet v Tel Aviv z izraelsko družbo EL AL ( večerja v letalu), s pristankom ob 23.55, vožnja v Casa Novo v Jeruzalemu, prenočevanje

DAN: (petek) €“ JERUZALEM. Praznovanje velike noči. Dvorana zadnje večerje na sv. Sionu, Božji grob, Kalvarija, zid žalovanja. Sv. maša v božjem grobu.

DAN: (sobota)- OLJSKA GORA in dogodki, ki so vezani na Jezusovo trpljenje: Getsemani, Votlina izdajstva, Dominus flevit, Očenaš, Vnebohod, Betfage€Ś.sv. maša, nočitev v Betlehemu, večerja

DAN:(nedelja)€“ BETLEHEM. Praznovanje božične skrivnosti v Betlehemu: votlina rojstva, mlečna votlina. Popoldne Ein Karem, Marijino obiskanje, povratek v Betlehem, večerja..

DAN:(ponedeljek) €“ MRTVO MORJE. Obisk Jerihe, kraj, Betanija €“ kraj krščevanja, Qumrana s kopanjem na Mrtvem morju, nadaljevanje vožnje v Galilejo, nastanitev v Nazaretu za 3 noči, večerja.

DAN: (torek)- MESTO JEZUSOVE MLADOSTI €“ NAZARET: bazilika Oznanjenja, Jožefova cerkev, shodnica, Tabor, gora Jezusove spremenitve, Stella Maris nad Haifo, večerja.

DAN: (sreda)€“ GALILEJSKO JEZERO, obisk krajev ob jezeru, kjer je Jezus učil in delal čudeže:gora Blagrov, Tabga, Kana Galilejska€Ś.sv. maša, večerja.

DAN:.(četrtek)- POT DOMOV: Dopoldne Nazaret s sklepno sv. mašo, nato odhod na letališče v Tel Avivu, polet proti Dunaju ob 15.00; z avtobusom v Kranjsko Goro (cca.23.30)

Romajte v Sveto deželo s frančiškani, ki so varuhi božjega groba v Jeruzalemu in varuhi svetih krajev!