Avtor: arhiv Datum: 19. 12. 2011

Romanje v Fatimo (Portugalska)

Romanje v Fatimo (Portugalska) in v Santiago (Španija) 15. 5. €“ 22. 5. 2012 (z letalom in avtobusom) Poleg tega še: Batalha, Alkobaca, Coimbra in Lisbona. €“ 8 dni/7 noči.

Program romanja:

1.- dan: torek, 15. maja. 2012; odhod romarjev na letališče v Zagreb. Polet v Lizbono,nastanitev za 1 noč v Fatimi, večerja, večerna pobožnost, počitek.

2.- dan: sreda, 16. maja; vožnja do Coimbre, obisk groba sv. Elizabete Portugalske, samostana Dos Ilivais (Sv. Anton), sv. maša , nadaljevanje vožnje do Santiaga, namestitev za dve noči, večerja.

3.- dan: četrtek 17. maja. Na cilju evropske kulturne poti Camino de Santiago, obisk svetišča sv. Jakoba, romarska sv. maša. Popoldne izlet do Finisterre. Večer v Santiagu, večerja, prenočevanje.

4.-dan: petek 18. maja. Vožnja do Fatime s postanki v Bragi, buon Gesu in v Portu, stolnica in mesto vina, Namestitev v Fatimi, večerja, rožni venec.

5.-dan: sobota, 19. maja - FATIMA €“ spoznavanje največjega Marijinega svetišča na Iberskem polotoku. Popoldne križev pot v naravi in obisk rojstne vasi fatimskih vidcev. Večerja, večerna pobožnost in procesija, prenočevanje v Fatimi.

6.- dan: nedelja, 20. maja €“ V FATIMI; skupna romarska maša, somaševanje, čas za osebno pobožnost, ali pa obisk starega obmorskega mesta Nazare in dveh svetišč Batalha in Alcobaca, večerja in procesija.

7.- dan: ponedeljek, 21. maja - LISBONA, glavno mesto Portugalske in rojstno mesto sv. Antona (Padovanskega). Ogled samostana sv. Hieronima, grad, staro mesto, Belem, Kristus Kralj. Sv. maša pri sv. Antonu. Popoldne nazaj v Fatimo,večerja, večerna pobožnost in procesija.

8.€“ dan: torek, 22. maja zgodaj odhod na letališče in polet iz Lizbone v Zagreb. Sklepna sv. maša. Nadaljevanje domov z avtobusom s prihodom popoldne.

CENA ROMANJA:895 EUR (za člane, za ostale 10% več).V ceno je računano: avtobusni prevoz iz Ljubljane na letališče in nazaj. Letalski prevoz. Avtobusni prevozi na Portugalskem in v Španiji, hotelske namestitve s polpenzioni, vodstvo.

VSTOPNINE niso vključene. Doplačilo za enoposteljno sobo 120‚Ź.

S SEBOJ POTREBUJETE VELJAVEN OSEBNI DOKUMENT. Zavarovanje Elvia je vključeno.

PRVI DEL PLAČILA OB PRIJAVI JE 400‚Ź.

Romanje vodi p. Peter