Avtor: arhiv Datum: 23. 11. 2011

Romanje na Bavarsko, otok Fraueninsel (Chimsee), Altoting in v Švico: Einsiedeln, Flueli

4 dni/3 noči €“ avtobus (opcija je tudi vlak v Švici)- datum: od 26. €“ 29. aprila 2012

PROGRAM:

DAN: KRSTNI KRAJ GORAZDA IN HOTIMIRJA . Zgodnji jutranji odhod avtobusov preko Avstrije do Chimsee in v pristanišču GSTADT vkrcanje na ladjo in kratek prevoz na otok Fraueninsel. Slavje krsta naših prvih slovanskih knezov, sv. maša, prosto za okrepčilo. Nadaljevanje vožnje v osrednjo bavarsko Marijino božjo pot v Altoeting. Namestitev v hotelu, večerja, procesija z lučkami okrog milostne kapele, litanije in evharistični blagoslov. Družabnost in počitek.

DAN: SRCE BAVARSKE €“ ALTOETING. Zgodaj sv. maša v milostni kapeli, zajtrk in nadaljevanje vožnje v Švico, ogled renskih slapov v Schaffhausnu (vstopnina! Po želji tudi vožnja s čolnom pod največjim slapom v Evropi), nadaljevanje vožnje do Einsiedelna, namestitev za 2 noči, večerja, prosto.

DAN: BRAT KLAUS: KMET, PUŠČAVNIK, SVETNIK. Po zajtrku vožnja v osrednjo Švico( sv. maša pri bratu. Klausu v Sachseln, kjer je pokopan) in na Flueli €“ Ranft, kjer je Br. Klaus živel v samoti. Povratek v Einsiedeln skozi Luzern, večerja, počitek.

DAN: SRCE ŠVICE €“ EINSIEDELN. Sklepno bogoslužje v baziliki v Einsiedelnu, zajtrk, nadaljevanje v Chur, obisk stolnice in spomin na našega nadškofa Alojzija Šuštarja. ( VARIANTA €“ PO ŽELJI z doplačilom- vožnja z Retijsko železnico v St. Moritz) in nadaljevanje vožnje z avtobusom proti Avstriji, Landeck in skozi Tirolsko domov v poznih urah.

CENA ROMANJA 370‚Ź - (avtobusna vožnja na celotni poti, 3x polpenzioni v hotelih €“ zajtrk €“ večerja; (računano je na sedanje razmerje ‚Ź-CHFR).

Ladja na Fraueninsel, zavarovanje ELVIA, za udeležbo na 1 busu 40 oseb ali več. Če je manjša, je doplačilo 40 ‚Ź po osebi.

Ni vračunano: morebitne vstopnine, pijača pri večerji, po želji vlak iz Chura do Sankt Moritza (cca 30-40‚Ź).

Ob prijavi plačilo 150‚Ź.