Avtor: arhiv Datum: 26. 06. 2011

BERLIN Z VLAKOM

Jesenski Berlin je čudovita izbira ravno po praznovanju ponovne združitve Nemčije. Jesenska idila našega severa.

Program:

dan: 09. 10. (nedelja)€“ ob 15.05 odhod vlaka iz Ljubljane za Munchen (Kranj 15.32, Lesce Bled, 15.52, Jesenice, 16.04). V Munchnu prestop na nočni vlak za Berlin z ležalniki po 6 v kupeju. (Doplačilo za spalnik: 3 postelje v kupeju - 63‚Ź v obe smeri na osebo). Zajtrk v Berlinu.

dan: 10.10. €“ (ponedeljek) jutranji prihod v Berlin, ogledovanje mestnih znamenitosti, ki jih bo pripravil izseljeniški župnik g. Dori. Popoldne namestitev v hotelu, pozno kosilo ali zgodnja večerja. Možnost večerne predstave v operi, glede na interes. Trenutno še ni nič določenega, lahko si izberete tudi sami glede na želje in potrebe. Za premikanje v mestu ne bomo imeli posebnega avtobusa, ampak dnevno vozovnico za javni prevoz, ki ni vračunana v to ceno. V Nemčiji je praznik ponovne združitve (Wiedervereinigung). PROGRAM BERLIN: Berlinski zid, ostanki, Brandenburška vrata, Unter den Linden, katedrala Sv. Hedvige, Nemški muzej, Potsdamer Platz, Pergamonmuseum, Altes Muzeum, Berliner Dom, Marienkirche, Reichstagsgebaude€Ś€Ś le nekaj naštetih znamenitosti, ki jih bomo razporedili skozi 3 dneve bivanja v Berlinu in dnevna sv. maša, kot začetek ali sklep dneva.

dan: 11. 10.(Sv. Frančišek Asiški) €“ (torek) po zajtrku Berlin €“ dan za oglede lepot mesta, ki jih boste želeli videti sami: muzeji, galerije. Pozno kosilo ali zgodnja večerja. Prav tako možnost ogleda predstave, kdor bo želel.

dan: 12. 10. €“(sreda) po zajtrku še mestne znamenitosti do popoldneva; pozno kosilo in odhod na postajo, nočni vlak z lažalniki do Munchna (doplačilo za spalnik).

dan: 13. 10. €“(četrtek) zjutraj prihod v Munchen in nadaljevanje vožnje (ob 08.27) proti Ljubljani, s prihodom ob 14.31.(Jesenice 13.36, Lesce Bled, 13.50, Kranj, 14.10.

Cena romanja: 330 ‚Ź (za člane) in vsebuje: vožnja z vlakom na celotni relaciji, 2x spanje na vlaku v ležalnikih po 6, 2 x polpenzion v hotelu v Berlinu, 1x dodatni zajtrk ob prihodu v Berlin, rezervacije sedežev, zavarovanje ELVIA.

Ne vključuje: dnevnih kart za javni prevoz v Berlinu, vstopnim, vstopnic za predstave.ŽELEZNIČARJI, ki si sami priskrbijo prosto karto, imajo znižano ceno za vrednost same vozovnice. Rezervacije, ležalniki in doplačila pa ostanejo.

Prijave sprejemamo takoj (zaradi rezervacij mest na vlakih, najpozneje do 10. avgusta, kasneje samo, če bodo še prosta mesta), sicer pa največ 30. Prijava je sprejeta, ko je vplačana prva polovica 130‚Ź.

Potrebni podatki pri prijavi: Ime in priimek, rojstni datum, številka os. dokumenta.

Pripravil p. Peter