Avtor: arhiv Datum: 17. 06. 2011

SKOZI BIBLIČNE DEŽELE STARE IN NOVE ZAVEZE

Egipt s Kairom in Sinajem, Jordanija s Petro, Maheront z goro Nebo in Sveta dežela) ( 15 dni) od 23. OKT.. do 6. NOV. 2011

PROGRAM ROMANJA:

NED., 23. 10.

ODHOD V AFRIKO. jutranji polet iz Trsta v Kairo. Namestitev za 2 noči; sv. maša, privajanje na afriški utrip življenja, večerja, počitek.

PON.,24. 10.

OGLED ČUDES SVETA - veličastnih piramid v Gizi, muzej v Kairu, Memphis, krščanski Kairo: sv. Družina, sv. maša, večerja.

TOR., 25. 10.

DAN PUŠČAVE. Odhod v puščavo do samostana sv. Antona Puščavnika, ogled, sv. maša, prenočevanje v bližini Sueza, Ainsukhna,večerja.

SRE.,26. 10.

PO POTI IZHODA IZVOLJENEGA LJUDSTVA IZ EGIPTA. Ogled Sueškega prekopa, nadaljevanje po Sinajskem polotoku s postanki na bibličnih krajih: Grenki studenci Mara, Faraonovi vroči vrelci, Fairanska oaza€Ś.sv. maša v puščavi. Nastanitev pri Sv. Katarini, večerja.

ČET, 27. 10.

SINAJSKA GORA - ZGODAJ ZJUTRAJ (cca. ob 2h) odhod proti vrhu Mojzesove gore s pomočjo baterijskih svetilk. Doživetje sončnega vzhoda, sv. maša na gori in spust v dolino do samostana sv. Katarine, ogled. Nadaljevanje vožnje do Izraela, prehod na Jordansko mejo in vožnja do skalnega mesta Petre, nastanitev, večerja.

PET.,28. 10.

OGLED PETRE €“ NARAVNO ČUDO SVETA - Dopoldne obisk skalnega mesta Petra, bibličnih Sel, nadaljevanje vožnje do Herodove trdnjave Maheront. (Mukawir), kjer je bil obglavljen Janez Krstnik. Sv. maša v naravi.Vožnja po biblični poti Izraela skozi Edom in Moab. Nastanitev v AMMANU, v glavnem mestu Jordanije, večerja.

SOB.,29. 10.

Odhod na goro Nebo, sv. maša, obisk mesta mozaikov v Madabi. Obisk kraja Jezusovega krsta ob Jordanu in prehod meje v Izrael, namestitev v Nazaretu, večerja. (SKUPINA, KI IMA SAMO 1 TEDEN, STARA ZAVEZA, se bo po večerji odpravila na letališče V AMMANU, ker ima zgodnji JUTRANJI odhod domov s prihodom v Trst v nedeljo dopoldne).

NED.,30. 10.

DAN ZA PRAZNOVANJE V NAZARETU, sv. maša v baziliki oznanjenja, sv. Jožef, sinagoga. Popoldne Stella Maris (Haifa) in Cezareja, večerja, prenočevanje. (PRIHOD ŠE ENE SKUPINE, KI SE PRIDRUŽI PROGRAMU NOVE ZAVEZE)

PON.,.31. 10.

Jezusovo javno delovanje v Galileji: Kana Galilejska, mesto prvega Jezusovega čudeža, nato Galilejsko jezero, Blagri, Kafanaum, Primat, Tabha, večerja, noč v Nazaretu.

TOR., 1. 11(VSI SVETI).

GORA SPREMENJENJA in odhod v Judejo; najstarejše utrjeno mesto, ležeče v jordanski depresiji €“ Jeriha. Qumran, Betanija, nastanitev v Betlehemu, večerja.

SRE.,2. 11.

BETLEHEM: hiša kruha. Praznovanje Jezusovega rojstva, obisk votlin, božična sv. maša; popoldne Janezov rojstni kraj Ein Karem, Yad Vashem, večerja.

ČET., 3. 11.

GOSPODOVO TRPLJENJE: Getsemani, sv. maša, Oljska gora, Zadnja večerja, Galicantu, Dominus flevit, Očenaš, Betfage, večerja.

PET., 4. 11.

ZNOTRAJ VRAT JERUZALEMA. Via Dolorosa s križevim potom, praznovanje Velike noči v Božjem grobu, zid žalovanja, stari del Jeruzalema, večerja.

SOB., 5. 11.

SLOVESNOST evharistije na sv. Sionu, dvorana zadnje večerja; prosto za nakupovanje spominkov ali odhod na Mrtvo morje (kopanje) in možnost obiska Masade (doplačilo), večerja.

NED., 6. .11.

VELIKA NOČ €“ PRAZNOVANJE VSTAJENJA, Odhod na letališče in povratek domov. Letališče Trst in avtobus v Ljubljano.

DUHOVNO VODSTVO: prof. Bogomir Trošt in p. Peter Lavrih, ofm.

Celotno ROMANJE TRAJA 15 dni CENA:(1550,00‚Ź)- (PRI UDELEŽBI V SKUPINI NAD 40, ČE JE MANJ, SE ZVIŠA ZA 70‚Ź), polpenzioni (hrana zjutraj in zvečer). Potrebujete veljaven potni list. Podatke iz potnega lista na prijavnici pošljete na Komisariat. Prijava je sprejeta, ko je poravnan prvi del plačila (470 Ostali del se plača 10 dni pred odhodom z nakazilom na Komisariat. V ceno je vključeno:

letalski prevoz v Kairo in nazaj iz Tel Aviva. Vsi avtobusni prevozi v Egiptu, Jordaniji in Izraelu, vstopnine za kraje, ki so navedeni v programu, polpenzionska namestitev v 2 ali 3 posteljnih sobah, hrana zjutraj in zvečer, zavarovanje ELVIA egiptovska viza, jordanska mejna taksa, izraelska izhodna taksa, vodstvo romanja.

V ceno ni vključeno:

vstopnina za vstop v piramido (po želji) napitnine za strežno osebje v hotelih in šoferje 60 ‚Ź na osebo (za 2 tedna); 30 ‚Ź na osebo za 1 teden. Plačilo rizika odpovedi si uredite sami na spletu ali na Triglavu, sicer veljajo splošni pogoji odpovedi.

NAPOTKE za romanje s potrebnimi informacijami za potovanje boste dobili 15 dni pred odhodom.

Ljubljana, jun 2011 p. Peter Lavrih, ofm.

OB PRIJAVI POTREBUJEMO: (ZA SLOVENSKE DRŽAVLJANE S SLOVENSKIM POTNIM LISTOM).

Ime in priimek (kot je v potnem listu)

NASLOV IN POŠTA

ROJSTNI DATUM in KRAJ ROJSTVA

ŠTEVILKA POTNEGA LISTA, DO KDAJ VELJA (potrebno je, da ima ob začetku potovanja veljavnost vsaj 6 mesecev)

TELEFON na katerem ste dosegljivi ali e-mail.

SOBA: enoposteljna doplačilo 15‚Ź na noč na osebo.

ŽELIM BITI V SOBI ( s katero osebo - ime in priimek)

PRIJAVA JE SPREJETA, KO JE PORAVNAN PRVI DEL PLAČILA : 470‚Ź.

Prijave sprejemamo do zasedbe mest, sicer najpozneje do15. Septembra 2011.

TR: 05100-8010637691 (Abanka Vipa, Ljubljana d.d.)