Avtor: arhiv Objavljeno: 30. 11. -1

Romanje v Prago ob začetku posta: OPERA V PRAGI

Camille Saint-SaĂŤns: SAMSON IN DALILA od 7. do 9. marca 2011

Tri dni/dve noči

Na evropskih odrih so zelo redke uprizoritve te opere, zato je prava sreča, da nam je uspelo dobiti rezervacijo. Opera na svetopisemski osnovi, kjer blesti junak, sodnik Samson. Ob njem pa pretkana Dalila, ki ga je s prigovarjanjem "izmučila do smrti", kot beremo v Knjigi Sodnikov.

Program:

1.- dan: Odhod 7.3.2011 ob 6.00 uri zjutraj (ponedeljek) €“ avtobusni prevoz iz Ljubljane (avtobusno obračališče in parkirišče na Dolgem mostu). V Mariboru ob 8.00 uri sv. maša pri Frančiškanih, Vita Kraigherja 2. Nadaljevanje vožnje proti Pragi z vmesnimi postanki. Namestitev v hotelu, večerja.

2.- dan: 8. 3. (pustni torek), po zajtrku sv. maša v Plečnikovi cerkvi, ogledovanje znamenitosti Prage z javnim prevozom (metro, tramvaj). Popoldne priprava na večerno predstavo opere v Stavovske divadlo, Ovocny trh, Praga 1. Zgodnja večerja.

3- dan: 9. 3. (pepelnična sreda), sv. maša ob začetku postnega časa in vožnja proti domu s postanki za ogled znamenitosti. Prihod domov v večernih urah.

POZOR: v primeru, da bi bilo udeležencev samo 15, se bomo peljali v Prago z vlakom. Avtobusni prevoz pa bo za udeležbo nad 15.

CENA: 190‚Ź za člane društva. Vključuje avtobusni prevoz (ali vozno karto), operno parterno karto, dvakrat polpenzion, zavarovanje Elvia. Plačilo ob prijavi 100‚Ź, ostalo do konca

PRIJAVE SPREJEMAMO TAKOJ, SICER NAJPOZNEJE DO 15. JANUARJA 2011 - ZARADI REZERVACIJE OPERNIH KART!