Avtor: arhiv Objavljeno: 2. 10. 2010

Vesela novica!

Po skoraj dveh letih čakanja na dovoljenje za vselitev, so kristjani v Betfage ob vznožju Oljske gore, končno dobili stanovanja. Prispevek je v italijanščini.

Kustodija Svete dežele je ob samostanu in cerkvici v Betfage, kjer je Jezus začel svojo slavno pot v Jeruzalem za cvetno nedeljo, na svoji zemlji začela graditi stanovanja za kristjane v Jeruzalemu in okolici. Začetek gradnje je bil že pred 10 leti in kmalu za tem se je začela tudi široka podpora temu projektu tudi med Komisariati za Sveto deželo širom Sveta. Komisariat za Sveto deželo v Sloveniji se je priključil akciji podpore in tako smo v skoraj petih letih zbiranja sredstev za gradnjo stanovanj prišli do vsote, ki je pokrila stroške ene enote in pol. Skupaj s kristjani Svete dežele se veselimo, da se je ta veliki projekt uresničil. Obenem bo ta prispevek pripomogel, da bodo družine kristjanov ostajale v Sveti deželi in tako opustile misel o izselitvi v tujino.

Vsem dobrotnikom, ki ste podpirali projekt gradnje stanovanj za kristjane, tudi v imenu koristnikov in družin - velik Bog plačaj! (v nadaljevanju je prispevek iz Sv. Dežele v italijanskem jeziku)

Pace e Bene a Tutti,

Questa settimana in Terra Santa 1. PREGHIERA STRAORDINARIA DI TUTTE LE CHIESE 2. NUOVE CASE PER I CRISTIANI DI GERUSALEMME 3. IL CAMMINO DI EMMAUS 4. "IO SONO LA LUCE DEL MONDO"

http://www.youtube.com/watch?v=HnrrVm_DnyA

http://www.custodia.org/68-appartamenti-concessi-dalla.html