Avtor: arhiv Objavljeno: 30. 11. -1

KOLESARJENJE: VIA EGNATIA II

Lansko kolesarjenje po Via Egnatia I. je bilo od Podgorice (Drača) do Soluna, se letos nadaljuje od Soluna do Istanbula.

NAČRT KOLESARJENJA VIA EGNATIA II. OD 13. DO 25. JUNIJA 2010

Kolesarski odbor je pripravil načrt Via Egnatia II., kot nadaljevanje lanske kolesarske poti iz Podgorice do Istanbula. Predvideni načrt obsega pot po egejski Makedoniji v Grčiji, ladijski prevoz v Maloazijsko Turčijo do Istanbula. Predvideni odseki so informativni, saj je na sami poti večkrat potreben popravek. Vendar zaradi priprav na pot imate udeleženci že nekaj v rokah. ** Do Soluna sta dve možnosti prevoza: Vlak ali letalo. Cena vlaka v skupini 5 oseb v obe smeri je 88‚Ź (nazaj iz Istanbula preko Soluna ali preko Sofije se doplača), cena letala iz Trsta in nazaj je 320‚Ź. Ob prijavi se opredelite za način potovanja.

PRISPEVEK OB PRIJAVI JE 250‚Ź po osebi, kar bo za stroške: prevoza avtodoma na celi poti, gorivo in cestnine: Zavarovanje Coris in zavarovanje koles.

ZA SPROTNE STROŠKE NA POTI (hrana, bivanje v kampih ali drugih prenočiščih, hotelih) krije vsak sam sproti. Je pa tudi možnost, da se vsak udeleženec potrudi poiskati donatorje (vlogo posreduje Društvo), da se bodo tako sprotni stroški prehrane in bivanja zmanjšali ali celo odpravili. Iskanje donatorjev je potrebno takoj.

Predvidena dolžina kolesarjenja je 761 km.

Prijave sprejemamo takoj, oz. do zasedbe kolesarskih mest (20).