Avtor: arhiv Objavljeno: 30. 11. -1

PISMO ČLANICAM IN ČLANOM DRUŠTVA ZA JESEN in zimo 2009 Z NAČRTI NAŠEGA DELA ZA 2010

Počitnice mirno tečejo, nekaterim v neurjih, drugim v soncu, vsem pa enako hitro. Afriška ekipa se pripravlja na odhod, novi člani, ki smo jih sprejeli, pa se veselijo novih skupnih podvigov. Za jesen in zimo vam to pismo prinaša nekaj smeri, prav tako pa tudi glasovanje za prihodnje leto za tiste smeri, ki so bile že nekaj časa v načrtovanju, pa še niso dobile zelene luči. Vabim vas, da glasujete za programe, ki vas zanimajo, vendar naj bo v vašem glasu vsaj 50% namena, da boste tudi šli. Sicer bo glasovanje bolj puhtenje milnih mehurčkov v zrak.

AKCIJA PLASTIČNI ZAMAŠKI je obrodila silno lep odziv. VENDAR ŠE TRAJA! S tako drobnimi in majhnimi dobrimi deli delamo čudovite reči.. Zato nadaljujmo!!

NAČRTI NAŠEGA DELA ZA JESEN IN ZIMO

1.- OPERA V SEPTEMBRU. ODLIČEN PROGRAM ZA OPERNE LJUBITELJE: L.W. BEETHOVEN €“ FIDELIO. Beethovnova edina opera je redkokdaj na programu in v BUDIMPEŠTI jo imamo rezervirano €“ sreda, 16. september 2009 zvečer. V četrtek si bomo spotoma ogledali še lepote Ma‘arske in se zvečer vrnili domov. Cena za člane: 170‚Ź (prevoz, odlična vstopnica, hotel, 3 x hrana). ZARADI PREDHODNE REZERVACIJE je potrebna priglasitev čimprej, vsaj do 20. avgusta 2009.Plačilo ob prijavi- 100‚Ź.

2.- Romanje ob 150-letnici smrti Janeza Vianeya €“ Arškega župnika (V Milano k sv. Ambrožu €“ Marijina Oropa €“ Ars-Švica: Einsiedeln - Avtobus: 4 dni + 3 noči****od 23. do 26. septembra 2009, cena (društvena): 390‚Ź. PROSTIH JE SAMO ŠE NEKAJ MEST! Pohitite!

3.- SVETA DEŽELA od 23. do 30. okt. 2009 je letos istočasno z Egiptom in Jordanijo. Pomeni, da sta dva vzporedna programa in ne v nadaljevanju kot je to v mesecu februarju.

4.- MARTINOVANJE V NOVEMBRU €“ letos v soboto PO sv. Martinu €“ zopet pri sv. Antonu v Slovenskih Goricah €“ 14. novembra 2009. Podrobnejši program sledi. Rezervirajte si ta datum.

5.€“ SVETA DEŽELA ZA NOVO LETO ( 27.12. DO 3.1.2010)

6.- SEVERNI SIJ IN LADJA HURTIGRUTA NA NORVEŠKEM €“ v januarju 2010. Program je priložen!

NAČRTI ZA LETO 2010.

A. SRBSKI IN BOLGARSKI SAMOSTANI z dr. Antonom Štrukljem,

B. POLJSKA IN LITVA

C. TRANSSIBIRSKA železnica v Rusiji.

D. (vaš predlog)

Izberite program, ki se ga nameravate udeležitI. Napišete še kaj novega, da bo ideja za naprej.