Avtor: arhiv Objavljeno: 4. 04. 2009

DRUŠTVENO voščilo za Veliko noč 2009

Velikonočno voščilo naj vam razprši temine srca in prinese novo luč:

Cenjene članice in člani!

Pod noč tistega dne, prvega v tednu, ko so bila tam, kjer so se učenci zadrževali, vrata iz strahu pred Judi zaklenjena, je prišel Jezus, stopil mednje in jim rekel: Mir vam bodi! In ko je to rekel, jim je pokazal roke in stran. Učenci so se razveselili, ko so videli Gospoda. (Jan, 20, 19-20)

Temu voščilu sre pridružuje Uprvani odbor društva na čelu s škofom Jurijem, kot častnim predsednikom

Mojca

Anka

Tatjana

Anton

P. Peter

PROGRAMI ZA POMLAD IN POLETJE

ROMANJE V ASSISI od 25. do 28. aprila (PROGRAM IMATE V BR. FRANČIŠKU). Polni se sedmi avtobus, morda boste našli še kakšno prosto mesto, če pohitite.

-ŠMARNIČNA POBOŽNOST PRI NOVI ŠTIFTI NA DOLENJSKEM €“ 10. maja ob 16.00 uri. Povabljeni ste vsi člani in članice. Na srečanju bodo tudi romarji, ki so bili decembra in februarja v Sveti deželi. Skupno romanje in družabno srečanje s piknikom pod kozolcem.

KAKO SE PRIDE V NOVO ŠTIFTO NA DOLENJSKEM?

IZ LJUBLJANE (izpred cerkve na Viču, Tržaška 85), bo peljal avtobus, odhod ob 14.30! Vožnja gratis, sponzor je Društvo prijateljev Sv. dežele.

VLAK: ne vozi več!

LADJA: še ne vozi!

Z AVTOMOBILOM: izvoz Ljubljana-jug, smer Kočevje, odcep na Žlebiču, smer Sodražica, pred Sodražico,levo Nova Štifta.

Z AVTOMOBILOM S PRIMORSKE. Izvoz Unec, smer Bloke, Sodražica in za Sodražico, desno Nova Štifta.

Z AVTOMOBILOM S ŠTAJERSKE, Z GORENSKE IN Z DOLENJSKE via Ljubljana ali Dolenjska tudi via Kočevje.

OBČNI ZBOR BO LETOS V TRSTU. OBISKALI BOMO taborišče RIŽARNO, v župniji Lurške Marije bomo imeli sv. mašo in gostija bo mestu, kjer smo že bili, to je na slovenskem Krasu: OSMICA pri Rebulovih v soboto, 6. junija. Rezervirajte si čas. Vabilo na občni zbor še sledi, kjer bo tudi vozni red avtobusov.

ANINO ROMANJE BO LETOS V SOBOTO, 18. JULIJA (ker bo naslednji teden Sveta dežela). Cilj bo razkrit v naslednjem pismu.

SVETA DEŽELA ZA BIRMANCE IN BOTRE TER OSTALE od 20. do 27. julija €“ prijave že sprejemamo.

AFRIKA BO OD 22. avgusta do 7. septembra 2009. Program napreduje in bo kmalu zaključen. Kot svetujejo misijonarji, je za 2 tedna Zambija prevelika, da bi jo v celoti raziskali. Tako ostajamo samo v Zambiji in en dan v Zimbabwe.. Najprej pristanek in 3-4 dni na jugu v Livingstonu. Nato cca. 5 dni na severu na misijonskem področju pri p. Mihu Drevenšku, nato glavno mesto Lusaka in sklep v Hippo Lodge, v narodnem parku visoke kategorije. Zainteresirani boste prejeli program v podrobnostih v začetku maja.

RAZNO: za romanje po stopinjah sv. Pavla, ste zainteresirani dobili programe za Turčijo in Sirijo pod vodstvom dr. Maksimilijana Matjaža v izvedbi agencije Oskar. Oskar. ROMANJE V SEPTEMBRU JE V IZDELAVI; izbiramo še med Litvo in Bolgarijo. Še zori.