Avtor: arhiv Objavljeno: 4. 03. 2009

Pismo članom - post 2009

Sporočilo članom o načrtovanju dela v društvu do jeseni 2009

Cenjene članice in člani!

Ko so nam že slovenski škofje pisali pismo ob začetku posta, potem še eno ni potrebno. Vendar pa sporočilo v drugem mesecu leta prav pride. Pismo je opremljeno s položnico za društveno članarino, ki je že od samega začetka delovanja društva spremenjena v toliko, da se je znižala. Ker se ta položnica tako rada založi kam med liste, je najbolje, da jo kar takoj poravnate in imeli boste celo leto mir pred raznimi opomini. Društvo pa bo lahko delovalo, saj se s tem pokrije pošta, znamke, pisma, telefoni, revija Brat Frančišek in že zmanjka. Vsekakor naj bo to urejeno do občnega zbora (do konca maja). Tu in tam se kaj zatakne, da dobite kakšen spominček v zvezi s članarino. Navadno je težava v tem, da kdaj v preteklih letih ni bila članarina poravnana in računovodstvo avtomatično pripisuje članarino za nazaj. Preverite, da bo stvar splavala sproti na čisto.

PROGRAME ZA LETOS (za prvi del leta) ste že dobili v božičnem pismu. Sledite jim lahko na: www.sveta-dezela.si. Sproti se pojavljajo novice in programi. Stran je zvedavo dobro obiskana.

DUHOVNE VAJE V POSTU od 20. do 22. marca. Samo spomnil bi rad, da se kar odločite, saj je še prostor in se prijavite.

ROMANJE V ASSISI od 25. do 28. aprila (PROGRAM IMATE V BR. FRANČIŠKU). Prijave potekajo in je še prostor. Pohitite!

SVETA DEŽELA OD 19. DO 26. aprila. Programe imate na www ali pa jih na željo dobite po pošti.

OBČNI ZBOR BO LETOS NA mestu, kjer smo že bili, to je na slovenskem Krasu: OSMICA pri Rebulovih v soboto, 6. junija. Rezervirajte si čas. Podrobneje bo jasno v velikonočnem pismu.

ROMANJE PO IRSKI od 25. maja do 1. junija. Program na voljo. (http://www.sveta-dezela.si/?mod=6)

FATIMA IN SANTIAGO od 24. do 29. junija . Program imate v Br. Frančišku.

AFRIKA BO 15. avgustu. Sedaj je program v potrjevanju rezervacij. Priložen program še ni izdelan do potankosti. Odhod se planira za 16. ali 17. avgust v trajanju 2 tednov. RESNI KANDIDATI POŠLJITE REZERVACIJO v znesku 500‚Ź, da bomo dobili realno število udeležencev, ki je možno največ med 15 in 20. Ker se bodo stroški za Afriko gibali med 2500-3000‚Ź si lahko izberete mesečna plačila po 500‚Ź avgusta. Prijavljeni kandidati boste dobili podrobnejši program po pošti v mesecu marcu.

OKVIRNI NAČRT ROMANJA V MISIJONSKE DEŽELE ZAMBIJA IN MALAVI K SLOVENSKIM MISIJONARJEM 2009

Okvirni program, ki še nastaja zaradi enkratnosti poti. To bo pot v misijonsko divjino, kjer luksuza ne bo. Tudi ni pot, kot jo dajejo turistične agencije, ampak srečanje na terenu v izvirni afriški deželi, kjer se odvija misijonsko delo naših požrtvovalnih misijonarjev in misijonark. Obenem se nam bo odprlo pravo afriško nebo in vse kar je pod njim. Torej, pot je za hrabre, za tiste, ki imate v sebi kanček pustolovske žilice in ki se pustite presenečati vsak dan posebej. Seveda je potrebna stabilna zdravstvena kondicija, brez strahu pred kačami in zvermi in z veliko radovednostjo.

Program še ni dokončen glede odhoda. V DELU sta dve varianti:

Evropa- Lusaka(Zambia)-Lilongwe(Malawi)-Evropa ali Evropa- Lilongwe(Malawi)-Lusaka(Zambia)-Evropa.

Poletni vozni redi še niso objavljeni v tem trenutku. ČAS ODHODA 16. ali 17. avgust. Povratek prve dni septembra 2009

1.- dan: Lusaka €“ glavno mesto Zambie (ogled, spanje), 2.- dan. Livingstone ( zg. zjutraj odhod iz Lusake, muzej, market, tradicionalna večerja, spanje), 3.- dan. Livingstone: - Viktorijini slapovi, izlet z ladjico €“ sončni zahod s tradicionalno večerjo , spanje, 4.- dan: Livingstone, odhod do Lusake in Nangome (slovenski misijon), ogled misijona, spanje, 5.- dan: Nangoma, maša kje na podružnici z lokalnim ljudstvom, ogled misijona, ogled šole, vasi, 6.- dan: Hippo Camp (safari ob reki Zambezi, relax), 7.- dan: Hippo Camp (safari ob reki Zambezi, relax), 8.- dan: vrnitev v Lusako, obisk sirotišnica, krokodilje farme, spanje, 9.- dan: p. Miha Drevenšek€“ Ndola, ogled zavetišča za šimpanze, spanje, 10.-dan: Ndola, p. Miha, radio, misijon, ogled Copperbelt rajona, 11.- dan: Kitwe €“ Lusaka, spanje, 12.- dan: Lusaka €“ Cipata, South Luangwa, nacionalni park. ( VARIANTA LET V MALAVI?!)

13.- 16. dan: p. Stanko v Malawiju do 16. dne odhod.

Program je še v nastajanju glede na rezervirane lete. V začetku marca bodo znani že avionski leti. p. Miha Drevenšek je napisal takole: V Zambiji ni turizma, zato je vsako stvar potrebno narediti na novo, načrtovati in sam organizirati. Ker je tako, je tam draginja, ko so v zadnjem času zaprli še nekaj rudnikov. Na tej osnovi predvidevamo, da bodo stroški v skupni oceni med 2500-3000‚Ź. Ure in čas svetujejo, da pustimo doma. Kajti v Afriki je danes in jutri razmeroma eno in isto. Ker bomo sami organizirali v sklopu misijonov, bodo to neto stroški brez provizij agencij.

PRIJAVE IN PLAČILA:

Do 15. marca bi bilo potrebno vedeti vsaj okvirno število udeležbe. Zaenkrat je možno število za udeležbo med 15-20 udeležencev. Cepljenja niso obvezna, če pa hočete, si jih lahko sami uredite (npr. Hepatitis B, A; profilaksa za malarijo). Vse informacije so na spletni strani Zavoda za zdravstveno varstvo Slovenije (www.zzv-lj.si), na desni strani zavihek POTNIKI oz. direktna povezava www.zdravinapot.net, kjer se izbere ustrezno destinacijo. Za cepljenje in profilakso se odloči vsak sam, potrebno je poskrbeti, da se začne pravočasno (vsaj 6 tednov pred odhodom), ker je potrebno nekatera cepljenja tudi ponoviti. Te stroške nosi vsak sam.