Avtor: arhiv Objavljeno: 11. 02. 2009

Romanje po IRSKI - po zibelki misijonarjev Evrope

ROMANJE V REPUBLIKO IRSKO IN NA SEVERNO IRSKO: NARODNO MARIJINO SVETIŠČE KNOCK - DEŽELA SV. PATRIKA NA EVROPSKEM ZELENEM OTOKU

Avtobus+letalo 8 dni

Pripravili smo čudovito romanje na Irsko. Tokrat je nastal popolnoma nov program v sodelovanju z osrednjim Marijinim svetiščem Knock na Irskem. Poleg Marijinega svetišča bo cilj našega romanja irski misijonar sv. Patrik, katerega učenci so prinesli krščanstvo tudi v Evropo in posredno tudi k nam. Zato je to romanje nadvse pomembno v pomenu prebujanja zavesti o naših krščanskih koreninah, hkrati pa bomo nagrajeni še z lepotami irske dežele. Ker je Irska naša evropska država, ne potrebujemo potnega lista, dovolj je le osebna izkaznica.

**PROGRAM:**

1.- dan (ponedeljek) 25. MAJ 2009

ODHOD avtobusa cca. 14.30 h izpred cerkve na Viču, Tržaška 85, v Ljubljani, postanek ob 15.00 na Brezovici pod cerkvijo, vožnja po vipavski dolini do letališča v Benetkah, ob 20.30 polet v Dublin(obrok v letalu samo z naročilom in plačilom), prevoz do hotela in nočitev (večerje ni zaradi poznega prihoda).

2.- dan: 26. 5. po zajtrku (sv. maša) pot do samostanskega področja Glendalough, imenovan tudi samostan sv. Kevina, irskega misijonarja. Irsko ime za samostan (Glean da Locha). Povratek v hotel v Dublinu , večerja, prosto za počitek.

3.- dan: 27. 5. Po zajtrku odhod iz Dublina smer zahod. Ogled nekdanjega starega misijonskega središča irskih menihov €“ CLONMACNOISE ob reki Shannon, nadaljevanje do marijanskega narodnega svetišča KNOCK, ogled, obisk, sv. maša in večerja, namestitev.

4.- dan: 28.5. Po zajtrku zopet čudovita irska narava, imenovana kot Yeats Country. Ben Bulben je gora, podobna mizi in leži cca 10 km severno od mesta Sligo. Visoka je 500 m in je v grofiji Sligo, je razpoznavno znamenje mesta in je poleg gore Croagh Patrick najpomembnejša irska gora. Sv. Maša v Rossnowlagh, večerja in prenočevanje v mestu Donegal.

5.- dan: 29.5. Dnevni izlet v St. Patrick's Purgatory (vice) na Lough Derg, v Co. Donegal, zibelko irskega krščanstva, in enkraten romarski otok v Evropi. Če bo možno, maša na otoku (sicer pa v bližnji kapeli €“ odvisno je od romarskih skupin), večerja in prenočevanje v Buncrana (tu ostanemo 2 noči). Buncrana (irsko Bun Cranncha) je mesto na polotoku Inishown.

6.- dan: 30.5. Po zajtrku obisk Glenveagh National Park. Obisk Ards Friary (kapucini). Sv. maša Creeslough ( irsko: Craoslach,), večerja, počitek.

7.- dan: 31. 5. Po zajtrku obisk Giant's Causeway (pot velikanov), ki je ena največjih naravnih znamenitosti Severne Irske (Torej! Smo na področju Severne irske, kjer veljajo angleški zakoni in tudi denarna enota so angleški funti!-Vzemite jih s seboj!). Sv. maša. Nadaljevanje poti v Belfast, večerja in prenočevanje.

8.- Dan za odhod domov (1.6.). Po zajtrku sv. maša v opatiji servitov Benburb, nadaljevanje v Armagh Armagh (/ar€™ma:/; irsko - Ard Mhacha /ard €š€™wa€™x™/, €žVišina boginje Macha. Mesto je po legendi ustanovil sv. Patrick leta 444. Armagh je katoliška in protestantska nadškofija. Oba nadškofa nosita naziv €žPrimas€œ. Tu bomo sklenili našo dolgo pot po Republiki Irski in Severni Irski. Sledi vožnja na letališče v Dublin, polet ob 16.10 proti Benetkam. Avtobus Ljubljana s prihodom okrog polnoči.

PODROBNOSTI: Romanje je načrtovano kot vožnja z avtobusom do letališča Marco Polo v Benetkah, polet z irskim AER LINGUS do Dublina IN NAZAJ V BENETKE; po Irski z avtobusom. VAŽNO: zamenjava imena, če bi kdo odpovedal, potem, ko je bil že prijavljen, stane 100‚Ź!, s tem je potrebno računati. DOKONČNA PRIJAVA S PRVIM DELOM VPLAČILA je nujna do 1. aprila 2009. Po tem datumu bo cena višja zaradi letalskega prevoznika.

Cena: 925‚Ź za člane; Vključuje avtobusni prevoz na letališče, letalski prevoz do Dublina in nazaj, vsi prevozi na Irskem, namestitev v dvoposteljni sobi v hotelu s polpenzionom (hrana zjutraj in zvečer).

Cena ne vključuje: vstopnin in napitnin za šoferja in LETALIŠKIH TAKS, ki bodo znane 10 dni pred odhodom (cca 50‚Ź) KARTICO ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA si oskrbite sami na ZZZS. Plačilo rizika: 100‚Ź

Plačilo ob prijavi 400‚Ź. Prijava velja, ko je ta del vplačan. Preostali del plačila 15 dni pred odhodom.

Ta cena bo veljala za prijave do 1.4. 2009.

Strokovni voditelj romanja p. Miran Žvanut, DJ