Avtor: arhiv Objavljeno: 18. 01. 2009

Pomagajmo kristjanom v Gazi

Kustodija Svete dežele in Latinski patriarhat v Jeruzalemu vabita, da pomagamo kristjanom v Gazi.

Pomagajmo kristjanom v Gazi skupaj s Kustodijo Svete dežele in Latinskim patriarhatom Ko potihne orožje, napoči čas za obnovo.

Po objavi članka Ekumenska molitev za pravičnost in mir v Gazi so mnogi izrazili željo, da bi lahko prebrali celotno pričevanje, ki ga je podal duhovnik Manuel Mussalam. V celoti ga lahko preberete slovensko.

Hkrati pa Kustodija Svete dežele v sodelovanju z Latinskim patriarhatom začenja kampanjo solidarnosti v podporo kristjanom v Gazi in njihovim dobrodelnim dejavnostim.

V ta namen lahko nakažete svoj prispevek na spletni strani Združenja Sveta dežela, organizacije v sklopu Kustodije.

Prav tako lahko v isti namen nakažete prispevek na račun našega Komisariata za Sveto deželo, s pripisom GAZA (akcija "ŠOLE SVD 2009", ki tudi poteka, je druga akcija).

Krščanska skupnost v Gazi šteje okrog 2.500 (dva tisoč petsto) članov, domačinov, medtem ko je večina duhovnikov in redovnic, ki opravljajo svoj apostolat v Gazi, od drugod. Skoraj vsi so se odločili, da tam še naprej ostanejo. Predstojnica sester Matere Terezije, je redovnice spodbudila z besedami: Skrbite za revne, Gospod bo poskrbel za vas.

Pomagajmo torej Gospodu pomagati revnim.

Prim. tudi Govor angleško, ki ga je patriarh Fuad Twal naslovil na koordinacijo Škofovskih konferenc, da bi podprle Cerkev v Sveti deželi.

Prim. Pogovor s patriarhom: Ustavite ta stroj smrti! - italijansko

Tajništvo Kustodije Svete dežele, 17. januar 2009. (Izvirnik.)