Avtor: arhiv Objavljeno: 1. 01. 2009

100-krat v Sveto deželo

Komisar za Sveto deželo, p. Peter Lavrih je za božič 2008 že stotič popeljal skupino romarjev po Jezusovih sledeh.Naš komisar za Sveto deželo, p. Peter Lavrih je z božičnim romanjem 2008 dopolnil 100. romanje s skupinami v Sveto deželo. Romanja pripravlja vse od leta 1984, tedaj še v sodelovanju z g. Romanom Kavčičem in agencijo Kompas. Po osamosvojitvi Slovenije 1991 pa je ustanovil Komisariat za Sveto deželo. V teh srebrnih 25 letih so se zvrstile različne skupine: od samo 7 romarjev v kombiju takoj po intifadi leta 2000, pa do 5 avtobusov februarja leta 2008.

-

Za jubilejno romanje je izvedela tudi predstavnica izraelske letalske družbe ELAL gospa Renate Schwendt in patra komisarja presenetila z lično kapo in priložnostnim darilom - torto Sacher. Slovesni sprejem slovenskih romarjev Skupino slovenskih romarjev so frančiškani sprejeli z vso slovesnostjo: blagoslov romarjev ob vstopu v baziliko Božjega groba, slovesni sprevod in prepevanje hvalnice "Tebe, Boga, hvalimo" ob mogočni spremljavi orgel. Pozdrav pred kapelo Vstajenja. Imenitni jubilej je v svojem nagovoru pred kapelo Vstajenja omenil tudi predstojnik tamkajšnje frančiškanske skupnosti.

Pa tudi palestinska stran v Betlehemu je bila dobro obveščena: na silvestrov večer so po večerji pripravili slavnostno torto s pravim malim ognjemetom ...

Bog živi našega komisarja za nadaljnjih 100 romanj!