Avtor: arhiv Objavljeno: 23. 10. 2010

ROMANJE SKOZI BIBLIČNE DOGODKE STARE ZAVEZE (od 23. do 30. oktobra 2010)

Egipt s Kairom, sv. Antonom Puščavnikom in Sinajem, Jordanija s Petro, Maherunt z goro Nebo in Betlehem)*od 23. do 30. oktobra 2010

Stara zaveza:

dan €“ sob., 23.OKT. Popoldne polet v Kairo. Ponoči pristanek v Kairu, namestitev v hotelu za 2 dni, počitek, obrok v letalu.

dan - 24.10. OGLED ČUDES SVETA - veličastnih piramid v Gizi, muzej v Kairu, krščanski Kairo: sv. Družina, sv. maša pri slovenskih šolskih sestrah, večerja, nočitev.

dan - 25.10. Odhod v puščavo do samostana sv. Antona Puščavnika v bližini Rdečega morja (Sueški zaliv), ogled, sv. maša pri Koptih, prenočevanje v bližini Sueza, večerja.

dan - 26.10. PO POTI IZHODA IZVOLJENEGA LJUDSTVA IZ EGIPTA. POT SINAJA - Ogled Sueškega prekopa, nadaljevanje po Sinajskem polotoku s postanki na bibličnih krajih: Grenki studenci Mara, Faraonovi vroči vrelci, Fairanska oaza, sv. maša v puščavi. Nastanitev pri Sv. Katarini, večerja.

dan - 27.10. SINAJSKA GORA - ZGODAJ ZJUTRAJ (cca. ob 2h) odhod proti vrhu Mojzesove gore s pomočjo baterijskih svetilk. Doživetje sončnega vzhoda, sv. maša na gori in spust v dolino do samostana sv. Katarine, ogled. Nadaljevanje vožnje do Izraela, prehod na Jordansko mejo in vožnja do skalnega mesta Petre, namestitev, večerja.

dan - 28.10. OGLED PETRE €“ naravnega čudesa - dopoldne obisk skalnega mesta Petra, bibličnih Sel, nadaljevanje vožnje do Herodove trdnjave Maherunt, kjer je bil obglavljen Janez Krstnik. Sv. maša v naravi.Vožnja po biblični poti Izraela skozi Edom in Moab. Nastanitev v AMANU, glavnem mestu Jordanije, večerja.

dan - 29.10. Odhod na goro Nebo, sv. maša, obisk mesta mozaikov v Madabi. Obisk kraja Jezusovega krsta ob Jordanu in prehod meje v Izrael, most Alemby, nastanitev v Jeruzalemu ali Betlehemu. večerja.

dan, 30.10.(sob.) DAN ZA PRAZNOVANJE GOSPODOVEGA ROJSTVA v Betlehemu in odhod domov.

ROMARSKO SPREMSTVO:

P. PETER LAVRIH, OFM, CTS.

Celotno ROMANJE TRAJA 8 dni (cena 1190‚Ź), polpenzioni, letališke takse vključene (hrana zjutraj in zvečer). Potrebujete veljaven potni list. Podatke iz potnega lista na prijavnici pošljete na Komisariat. Prijava je sprejeta, ko je poravnan prvi del plačila 470 ‚Ź. CENA ROMANJA JE IZRAČUNANA ZA SKUPINO 40 UDELEŽENCEV ALI VEČ. ČE JE MANJ KOT 40 UDELEŽENCEV, SE ZVIŠA ZA 70‚Ź.

V ceno je vključeno:

letalski prevoz iz Lj.. v Kairo in nazaj iz Tel Aviva v LJ. vsi avtobusni prevozi v Egiptu, Jordaniji in Izraelu, vstopnine za kraje, ki so navedeni v programu, polpenzionska namestitev v 2 ali 3 post. sobah, hrana zjutraj in zvečer, zavarovanje Coris, egiptovska viza, jordanska mejna taksa, izraelska izhodna taksa, vodstvo romanja.

V ceno ni vključeno:

vstopnina za vstop v piramido (po želji) napitnine za strežno osebje v hotelih in šoferje 30‚Ź na osebo.

POTREBNI PODATKI OB PRIJAVI:

Priimek in ime Naslov, pošta Rojstni datum in kraj rojstva Številka potnega lista in datum, do kdaj velja Telefon (e-naslov) NAKAZILO PRVEGA DELA PLAČILA NA: Komisariat za Sveto deželo, Ljubljana, Tržaška 85 €“ TRR: 05100-8010637691

NAPOTKE za romanje s potrebnimi informacijami za potovanje boste dobili 15 dni pred odhodom.

RIZIK ODPOVEDI LAHKO UREDINE Z ZAVAROVANJEM PREKO SPLETA: http://zavarovanje.mountvacation.com/?uid=ROP015

Ljubljana, maj.2010