Avtor: arhiv Objavljeno: 11. 12. 2008

Advent v New Yorku

Udeležba na proslavi 100-letnice prve slovenske pridige v New Yorku - 11. december 2008.

Letošnji adventni konec tedna boste lahko preživeli v New Yorku. Namen potovanja v Ameriko je udeležba na 100-letnici prve slovenske pridige v New Yorku. Slovenka župnija v NY bo pripravila spominsko slovesnost in naše društvo ima možnost sodelovanja in udeležbe. Program je pripravljen tako, da ustreza tistim, ki imate še čisto malo dopusta, kakor drugim, ki imate še vsega. Obstaja pa možnost kasnejšega povratka, če bi kdo želel. V tem primeru pa bi si morali sami urediti bivanje ali obisk pri sorodnikih. Spremenil bi se samo povratni let v Slovenijo (morebitni stroški bi se pokazali potem, ko bi vedeli za razpoložljiva mesta v povratku).

PROGRAM:

Četrtek, 11. 12.2008

Odhod letala AF z ljubljanskega letališča v četrtek 11. 12. 2008 ob 07.20.; priprava na polet ob 6h zjutraj. Prihod na letališče v lastni organizaciji. Polet preko Pariza (Charles de Gaulle) s pristankom v Newark Liberty ob 15.45. Prevoz do hotela, namestitev v hotelu za 4 noči. Možnost večerne predstave v operi ali v musikalu. Glede na utrujenost, ostaja možnost izbire. VELJA ZA VSE VEČERE V NEW YORKU! Tisti, ki ste ljubitelji glasbe (Metropolitana in musikali), si boste sami rezervirali vstopnice že od doma on-line; izbirate čas, ceno in vsebino. Varianta je silno preprosta, ker obstaja rezervacija in plačilo po netu. Lahko pa se sproti odločate, ko boste že tam, da se boste uvrstili pred okenca neposredno pred predstavo in vam bo zadoščalo tudi stojišče. Naslov je: www.metopera.org

Petek, 12. 12.

Po zajtrku je možnih več variant: obisk galerij in muzejev, lasten program, če ga boste eleli imeti, pomiklavževo nakupovanje do popoldneva, kulturna predstava in zvečer proslava v dvorani slovenske postojanke v New Yorku. Prevozi ves dan bodo z metrojem, za kar boste sami nabavili vozovnico za 2$.

Sobota, 13.12.

Po zajtrku voden ogled New Yorka s p. Krizologom in z avtobusom. Za ljubitelje opere je popoldanska predstava v Metropolitani ali pa večerna, prav tako tudi musikali na Broodwayu (http://www.worldticketsales.com/NY_Broadway_Tickets.html) ali pa (http://www.broadway.com/)

Nedelja, 14.12.

Po zajtrku sprehod do slovenskega središča in tam ob 10.30 slovesna sv. maša ob 100-letnici prve slovenske pridige v NY, srečanje s Slovenci, ki živijo v NY in v okolici in se bodo udeležili slovesnosti. Možnost srečanja s sorodniki in rojaki. Popoldanski del nedelje si boste lahko sami oblikovali glede na želje, ki jih imate.

Ponedeljek, 15.12.

Po zajtrku bomo zapustili hotel, kajti to bo zadnji dan bivanja v NY. Dopoldne bo še prilika za oglede in nakupe; zvečer bo sledila vožnja z avtobusom na letališče in polet v Evropo. Torek, 16.12. pristanek AF na Brniku ob 17.20.

Namestitev v hotelu v dvoposteljnih sobah z zajtrkom. Ostali obroki v lastni režiji. CENA: (letalski prevoz, prevoz z avtobusom z letališča in nazaj v NY, 4 nočitve z zajtrkom v dvo/troposteljnih sobah), samo za člane 1180‚Ź. V ceni je že vračunana letališka taksa, ki trenutno znaša 356‚Ź. V kolikor bi se pa letališka taksa do odhoda znatno spremenila (zvišala), bi se zvišala tudi končna cena. V CENO NISO VRAČUNANE RAZLIČNE VSTOPNINE.

Prijave sprejemamo takoj s plačilom prvega dela, ki znaša 500‚Ź, ostalo do 1. decembra 2008 na račun Društva.

VODITELJ ROMANJA p. Peter