Avtor: arhiv Objavljeno: 7. 09. 2008

Pismo članom - sept. 2008

Novice ob nastopu novega upravnega odbora društva. Program dela.

Lj.,1.9.2008

PISMO ČLANICAM IN ČLANOM DRUŠTVA ZA JESEN 2008 Z NAČRTI NAŠEGA DELA

Cenjeni vsi!

Zadnji petek v počitnicah se je zgodila ustanovna seja novoizvoljenega vodstva društva skupaj s člani preteklega mandata. Namen seje je bil, da bi prenesli žlahtne izkušnje novemu vodstvu. Tako se je pokazala najprej osnovna usmerjenost, ki je v društvu vedno navzoča, to je pripadnost Sv. deželi, Sv. Pismu in dejavnostim, ki iz tega izhajajo: dobrodelnost, poglabljanje, duhovnost in izobraževanje. V teh dneh boste dobili revijo Brat. Frančišek s predstavitvijo novega vodstva in lepimi članki. Tiskarski škrat je pri članku Kolesarjenje podpisal napačnega avtorja. Pravi avtor je podpredsednik društva Anton Bogataj!

STALNA OPOMINJEVALKA na naših sestankih je res majhna, skoraj simbolična članarina, s katero podpiramo društveno delo, a je vedno kaj narobe. Eni pozabijo, drugi mislijo, da so jo poravnali, pa je niso itd. Za plačilo dolgov so dobili posamezniki pisemce za spodbudo, ki ga naj vzamejo zares in v kolikor želijo ostati člani, poravnajo priloženo položnico do konca septembra. Če jim to ne bo uspelo, bomo morali upoštevati statut, ki veleva izpis iz društva.

AKCIJA PLASTIČNI ZAMAŠKI je obrodila silno lep odziv. VENDAR ŠE TRAJA! S tako drobnimi in majhnimi dobrimi deli delamo čudovite reči. Prihodnja številka Brata Frančiška bo prinesla poročilo o VAŠIH DROBNIH DOBRIH DELIH. Zato nadaljujmo!!

NAČRTI NAŠEGA DELA ZA JESEN IN ZIMO SVETA DEŽELA od 16. do 23. okt. 2008 je praktično že zasedena. V primeru, da kdo odpove, bi se mesto sprostilo.

EGIPT IN JORDANIJA Z BETLEHEMOM OD 28. 10. DO 3.11. 2008 €“ nekaj mest je še prostih.

MARTINOVANJE V NOVEMBRU €“ letos v soboto pred sv. Martinom €“ 8. novembra 2008. Romanje v Turnišče in martinovo popoldne v gostišču pri sv. Antonu (kakor lansko leto) v Slovenskih goricah. PROGRAM:: avtobusni prevoz iz Ajdovščine ob 6h zjutraj (via Črni Vrh), Kranj ob 6.30 avtobusna postaja, Ljubljana ob 7h(na Dolgem mostu, parkirišče mestnega avtobusa štev. 6), avtobusna postaja ob 7h pri štev. 29A). Zbiranje v TURNIŠČU ob 10.30 z molitvijo in možnostjo spovedi, sv. maša ob 11.00; po maši odhod k Sv. Antonu v Slovenske Gorice, sledi martinovanje do večera. Povratek domov v večernih urah PRISPEVEK ZA prevoz, gala martinovanje: za člane 30‚Ź; za nečlane 35‚Ź; lasten prevoz 15‚Ź. Otroci do 12. leta imajo polovično nečlansko ceno. PRIJAVE TAKOJ ALI NAJPOZNEJE DO 3. NOVEMBRA 2008.

OPERA V NOVEMBRU €“ Budimpešta. MANON LESCAUT €“ Puccini. V Puccinijevem letu je to edinstvena predstava, ki nam je dosegljiva. Predstava v soboto, 22. novembra ob 18h v državni operi v Budimpešti. Kot običajno se bomo tja odpravili z avtobusom ob 06.00 iz Ljubljane, Tržaška 85 (izpred cerkve na Viču), v Mariboru sv. maša, bograč na poti, nastanitev v hotelu in predstava. V nedeljo pa še obisk romarske poti in sklep z večerjo. Prijave TAKOJ ZARADI REZERVACIJE KART (najpozneje do konca meseca septembra). V primeru zmanjšanega števila, ko ne bi bilo rentabilno peljati se z avtobusom, bomo vzeli vlak in seveda vzporedni program se bo spremenil glede na vozni red. Cena 160‚Ź za člane.

DUHOVNE VAJE V ADVENTU €“ program v pripravi.

VIKEND V NEW YORKU s proslavo 100-letnice prve slovenske pridige v NY od 11. do 16. decembra 2008. Program in stroški €“ že na voljo.- skupna cena za člane 990‚Ź. Strokovni voditelj in dober poznavalec Amerike je dr. Franci Jereb in p. Krizolog, ki je že pravi njujorčan.

SVETA DEŽELA za NOVO LETO 2009. Romanje od 25. 12. do 1.1.2009 po svetih krajih Palestine in Izraela.

NAČRTI ZA LETO 2009 Program bomo lahko naredili z vašimi predlogi. Nekaj jih navajam tu, vsak od vas članov in članic, pa naj še kakšnega predlaga. UO bo na naslednji seji uskladil vaše želje. Do sedaj predlagane destinacije so: (obkrožite tisto, ki vas vleče in bi se je morda udeležili) €“ prednost bodo imeli programi, ki jim boste namenili največ pozornosti.

ZIMSKA IDILA je za januar predvidena v ŠVICI. Ker že več let nismo bili v Švici, nameravamo v zadnjem tednu januarja 2009 SAMO Z VLAKOM obiskati švicarske naravne bisere od Buchsa, St. Moritza, preko Chura in Disentisa in Andermatta do Zermatta in še naprej do Luzerna in Zuricha. Vlak je dobra rešitev za zimo, ker pride tja, kamor avtobus ne more. Predprijave zaradi močne zasedenosti Švice v zimski sezoni do konca septembra! OPERA V MILANSKI SCALI, v januarju (težka pogajanja za drage vstopnice že dolgo potekajo). SRBSKI IN BOLGARSKI SAMOSTANI z dr. Antonom Štrukljem, PAVLOVA POTA PO MALI AZIJI (v Pavlovem letu) AFRIKA: Malavi in Zambija, obisk pri misijonarju Stanku Rozmanu, po 15.avg. Letos neuresničena smer BALTIŠKE DEŽELE, v septembru. VAŠ PREDLOG: